Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 18:09, 09 kwi 2018

asiak napisał(a)
Ewuniu, czuję niedosyt Pięknie
Ale ta wiosna jest piękną porą roku, najpiękniejszą według mnie No i lato kocham

Ja tez kocham wiosnę i lato, jesień już niekoniecznie a zimy nie lubię
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Mixtoorka 18:13, 09 kwi 2018

Wiosna wkoło! Fotki som. Kfiatki som. Pìękne!

Mój Witold na 85% nieżyw. Myslę, ze dopadła go latem jakas choroba grzybowa na f. Chyba fytoftoroza. Mazan o niej komus pisał przy klonach. Gałązki częsciowo suche, srebrne. W plamy.

Moze jutro zrobię zdjęcie. Dzis ide z Julia na rolki nad jezioro. Smutek mnie ogarnia. Jadę go rozwiać.
Basilikum 18:16, 09 kwi 2018

Ewo fotki czosnkow juz laduje u mnie
Anda 18:17, 09 kwi 2018

Mixtoorka napisał(a)
Wiosna wkoło! Fotki som. Kfiatki som. Pìękne!

Mój Witold na 85% nieżyw. Myslę, ze dopadła go latem jakas choroba grzybowa na f. Mazan o niej komus pisał przy klonach. Gałązki częsciowo suche, srebrne. W plamy.

Moze jutro zrobię zdjęcie. Dzis ide z Julia na rolki nad jezioro. Smutek mnie ogarnia. Jadę go rozwiać.

Ciepło i przyjemnie Ale i tak jakoś mało mam kwitnących i przy tych temperaturach jeszcze jakoś gole wszystko

Szkoda Witolda. Może to werticilioza? Albo fytoftoroza?
Spróbuj myśleć pozytywnie, że będziesz miała miejsce na nową roślinkę Rozwiej smutki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Mixtoorka 18:22, 09 kwi 2018

Ewuś wiesz on był moją inspiracją. Pierwszy najpierwszy w Maluśkiweiczu. Ehhhh
Annak 18:30, 09 kwi 2018

Ewuniu, ale u Ciebie już zielono i kolorowo A te szafirki w trawie to miodzio
pozdrawiam
Gruszka_na_w... 19:23, 09 kwi 2018

Anda napisał(a)

A oddzielasz cebulki przybyszowe od cebulki matki? Czy po prostu zostawiasz wszystko razem w ziemi i nie ruszasz?

Czosnki trzeba wykopać co 3-4 lata. U siebie zaobserwowałam dwa lata temu, że coś mi słabiej czosnki kwitną. W czerwcu wykopałam widłami w miejscu, gdzie wsadziłam 5 cebulek. Było ich tam ze 100. Rozsadziłam w różnych miejscach ogrodu i znowu kwitną okazale. Wychodzi na to, że te ozdobne zachowują się tak jak czosnek jadalny.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
BKosimkArt 19:41, 09 kwi 2018

Urocze bardzo są te zawilce i urzekają mnie szafirki w trawie... uwielbiam je, u mnie jeszcze w ścisłym pąku ale po tych temperaturach pewnie ruszą lada dzień.
Warmia 19:44, 09 kwi 2018

U Ciebie jak zawsze przyroda kilka kroków do przodu.
Makao_J 20:01, 09 kwi 2018

Piękne kolorki u Ciebie, a ta zieleń już taka soczysta. Super