Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 17:19, 09 kwi 2018

eee_taam napisał(a)
och szafirki ....moje w blokach ...czekam na nie przebierajac nózkami

ale chciałam cie zapytac ...bo Kasya u mnie dzis zasiała ziarnko niepokoju ...własciwie zdziwienia i niedowierzania.
Czy czosnki typu gladiator, mont blanc i inne z tej grupy sie wysiewaja u ciebie ...albo czy moze słyszałaś o tym? bo ja zawsze ścinam je zazwyczaj jak sa zielone jeszcze ...no i zaobserwowałam ze nie rozrastaja sie u mnie jakos szczególnie ...a nawet mam wrazenie ze zanikaja

Nie mam tych czosnków akurat. Tzn. jakieś na jesień podosadzałam, ale nie wiem dokładnie jakie odmiany. Muszą zakwitnąć, to się zorientuję
Z tego co wiem, to czosnki ozdobne szybciej się rozmnażają przez cebulki przybyszowe. Rozsiać również się mogą, ale kwiatostany muszą zostać, żeby nasionka mogły dojrzeć. Jednak zanim takie zasiane zakwitną, to potrwa.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Milka 17:26, 09 kwi 2018

Anda napisał(a)
Ja mam dwa liście, a ja trzy

Ale fenomen
Piękna wiosna, a nawet dziś u nas prawie lato. Ciemiernikom usunęłaś stare liście?
Anda 17:30, 09 kwi 2018

Milka napisał(a)

Ale fenomen
Piękna wiosna, a nawet dziś u nas prawie lato. Ciemiernikom usunęłaś stare liście?

Tak, jak tylko zaczęły kwitnąć, inaczej kwiaty słabo widać. Poza tym usuwam zanim pojawią się nowe, żeby ewentualny grzyb nie dopadł młodych liści.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Milka 17:34, 09 kwi 2018

Dziękuję Ewo, to dziś się rozprawię z moimi ale wywalę tylko brzydkie, bo część znakomita
Basilikum 17:48, 09 kwi 2018

sliczna wiosna u Ciebie fotki super
moje gladiatory rozmnazaja sie przez cebulki, jakos mam co rok wiecej.Te wysiane potrzebuja czasu az kwiat z ich bedzie
Anda 17:55, 09 kwi 2018

Basilikum napisał(a)
sliczna wiosna u Ciebie fotki super
moje gladiatory rozmnazaja sie przez cebulki, jakos mam co rok wiecej.Te wysiane potrzebuja czasu az kwiat z ich bedzie

A oddzielasz cebulki przybyszowe od cebulki matki? Czy po prostu zostawiasz wszystko razem w ziemi i nie ruszasz?
Basilikum 17:57, 09 kwi 2018

wszystko zostawiam, moze po kwitnieniu w tym roku rozsadze. Poznij cykne fotke pogladowa.
AgataP 18:01, 09 kwi 2018

No to wpadłam na zdjęcia akurat piękne wiosenne widoki... u Kawci widziałam cięcie różyczki - też tak potraktowałam swoje. Niestety sporo szkód mrozowych było, edenka przycięta na pniu.. zobaczymy jak sobie poradzą po moim eksperymentalnym cięciu Ewcia przywrotnik posiany - mam jeszcze nasionek więc będę uparta w tym względzie
Anda 18:04, 09 kwi 2018

AgataP napisał(a)
No to wpadłam na zdjęcia akurat piękne wiosenne widoki... u Kawci widziałam cięcie różyczki - też tak potraktowałam swoje. Niestety sporo szkód mrozowych było, edenka przycięta na pniu.. zobaczymy jak sobie poradzą po moim eksperymentalnym cięciu Ewcia przywrotnik posiany - mam jeszcze nasionek więc będę uparta w tym względzie

U mnie róże ok, jedynie Jude musiałam usunąć, bo miała raka. Za to narcyzy częściowo padły po mrozach
Trzymam mocno kciuki za przywrotnika, oby się udało Idę do Cię
asiak 18:06, 09 kwi 2018

Ewuniu, czuję niedosyt Pięknie
Ale ta wiosna jest piękną porą roku, najpiękniejszą według mnie No i lato kocham