Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Margerytka40 07:41, 22 maj 2018

Uwielbiam przywrotnik,to taka roślinka że wszędzie się wpasuje. U mnie to taka zapchajdziura,tylko ŝlimaki go lubią. Może nie tyle go objadajä co chowają się w nim.
Ewa777 08:11, 22 maj 2018

Ja mam w tym roku mega wysyp ślimaków i nie nadążam ich zbierać.
Piękne ujęcia ogrodu Zachwycam się każdym zdjęciem
Rabatka córci wypielęgnowana - u nas nie wygląda tak okazale.
Ewciu, co z tym wapnem pod lawendy? Mam dolomit - sypnąć im, czy rozpuścić w wodzie i podlać?
Makusia 08:40, 22 maj 2018

Ewo cudniaste zdjęcia robisz- pięknie potrafią oddać piękno ogrodu
I pochwalam nowy nabytek- mam dwa podobne: jeden nabyty, drugi znaleziony u Rodziców- w jednym rośnie sobie rododendron. Gdybyś potrzebowała zrobić otwory w dnie- polecam kilof
malgol 08:47, 22 maj 2018

Ewa, przywrotnik piękny! Pisze o nim bo on to przede wszystkim spędza mi sen z powiek Mój posadzony w ubiegłym roku jeszcze nie kwitnie!
Cała reszta tez piękna, ehh, ta szałwia , róze...wszystko już kwitnące Pełnia lata u Ciebie
makadamia 10:12, 22 maj 2018

Piękny busz!

Zaczynam bać się wchodzić na wątki.
Postanowiłam sobie, że róż u mnie nie będzie i obawiam się, że po którymś zdjęciu nie dotrzymam tej obietnicy
Dominika11 10:26, 22 maj 2018

makadamia napisał(a)
Postanowiłam sobie, że róż u mnie nie będzie i obawiam się, że po którymś zdjęciu nie dotrzymam tej obietnicy
ha mówiłam sobie to samo i co w tym roku zrobiłam rabatę różaną i wsadzone mam 30 sztuk
Kawa 10:44, 22 maj 2018

Piękne foty - jak zwykle
LO strasznie wielki nie wiedziałam ze to taka wielka różą u Agatki z pszenicznej tez widziałam
kanciki sliczne no i cisy chyba ci trochę zmężniały
Catalinasdiary 11:22, 22 maj 2018

Oj magicznie, kiedy ja się takiego buszu dorobię...
Makadamia bo róże kuszą bardziej niż tulipany np, bo kuszą dłużej ;p Długa droga w odpieraniu uroków Cię czeka.
Anda 15:23, 22 maj 2018

Serdeczne dzięki wszystkim za miłe komentarze

Wacławie, orlików się nie bój, one tak ładnie się krzyżują. Co rusz jakieś inne wyrastają

Marti, ja też już sama jestem ciekawa jak mi to wyjdzie. Muszę tylko roślinki odpowiednie dobrać, a tu już pomagać mi będzie koleżanka z pracy

Izabelo, Kasiu, w nowym nabytku będzie oczko wodne, jak się wszystko uda

Ewo, Natko, przywrotnik jako dodatek do róż lub na obwódki jest bardzo fajny. Mój to Alchemilla epipsila, trochę niższy od mollis. Z tego co dziewczyny pisały w Pl jeszcze go nie ma.

Marzeno, żurawka z przywrotnikiem daje mocny kontrast, a wzrostem bardzo ze sobą pasują

Aniu, u mnie Caradonna też się nie rozsiewa. Inne szałwie tak, a ta nie. W sumie to całe szczęście, bo już i tak wszelakich siewek mam od groma i trochę

Aga, bardzo szkoda, że z róży nic nie będzie. Masz teraz miejsce na nową
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 15:31, 22 maj 2018

Ewelino, orliki zmienne są, bo co chwilę jakieś inne się krzyżują LO u mnie jest średnio zdrowa. W drugiej połowie lata łapie czarną plamistość.

Asiu, u mnie też ślimaki chowają się podliścmi a potem wyłażą i zżerają rosnącą obok Caradonnę.

Ewuś, dziewczyny sypią dolomit pod lawendę. Nie mam z tym doświadczenia, bo u mnie gleba dobra dla lawend. Możesz im też podsypywać regularnie skorupki od jaj, to też wapno I dosyp żwirku w dołki, żeby rozluźnić glebę.

Gosiu, róże się rozkręcają wreszcie, już nie mogłam się ich doczekać, a LO pachnie jak tylko róże potrafią

Asiu, jeśli róże to tylko pachnące

Kamilko, tak, cisy trochę urosły, ale jesienią zostały przycięte, więc ogólnie są dość szczupłe LO za kocimiętką posadzisz?

Catalino, u Ciebie to chyba już bliżej niż dalej
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies