Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

basia3012 00:30, 06 lis 2018

Dzięki Ewuniu za odpowiedż. Już zakupy kompostowo- mączkowe zrobiłam. W wolnej chwili wymieszam to wszystko, posypię i wymieszam z wierzchnią warstwą ziemi. Mąż namówił mnie jeszcze na zakup perlitu. Czy mogę go dodać do kompostu i mączki razem? Czy nie za bardzo? Będę wdzięczna za radę.
Pozdrawiam.
Avatarek ładny i ciekawy ale przyzwyczaiłam się do poprzedniego.
Anda 06:19, 06 lis 2018

basia3012 napisał(a)
Dzięki Ewuniu za odpowiedż. Już zakupy kompostowo- mączkowe zrobiłam. W wolnej chwili wymieszam to wszystko, posypię i wymieszam z wierzchnią warstwą ziemi. Mąż namówił mnie jeszcze na zakup perlitu. Czy mogę go dodać do kompostu i mączki razem? Czy nie za bardzo? Będę wdzięczna za radę.
Pozdrawiam.
Avatarek ładny i ciekawy ale przyzwyczaiłam się do poprzedniego.

Wg mnie na piasku perlit niepotrzebny. Przepuszczalność wody masz już przecież z natury gwarantowaną.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Mixtoorka 10:30, 06 lis 2018

Lubię ten awatar Buziaki uściski Ewuś
Wiolka5_7 10:53, 06 lis 2018

Awatar też mi się podoba
jolanka 15:29, 06 lis 2018

Oj, nie poznałam w tym nowym ubranku Fajny
waldek727 16:44, 06 lis 2018

Anda napisał(a)

Wg mnie na piasku perlit niepotrzebny. Przepuszczalność wody masz już przecież z natury gwarantowaną.

Ewa.
Tu nie chodzi o większą przepuszczalność wody, tylko o jej zmagazynowanie.
Anda 17:04, 06 lis 2018

Dzięki wszystkim za pochwałę avatarku

Anpi, mączlik częściej występuje w szklarniacvh. Dziwne, że się u Ciebie pojawił.
Jeśli atak jest aż tak zmasowany, a na pożyteczne owady nie możesz już za bardzo liczyć, to jednak sięgnęłabym w tym przypadku po chemię, systemiczną.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:07, 06 lis 2018

waldek727 napisał(a)

Ewa.
Tu nie chodzi o większą przepuszczalność wody, tylko o jej zmagazynowanie.

Do magazynowania wody używamy najczęściej bentonitu. Przydaje się zwłaszcza na piaskach. Perlit stosujemy do uzyskania większej przepuszczalności podłoża, zwłaszcza przy młodych sadzonkach.
waldek727 18:16, 06 lis 2018

Anda napisał(a)

Do magazynowania wody używamy najczęściej bentonitu. Przydaje się zwłaszcza na piaskach. Perlit stosujemy do uzyskania większej przepuszczalności podłoża, zwłaszcza przy młodych sadzonkach.

Widocznie korzystamy z całkowicie innych źródeł wiedzy o glebie i podłożach ale nie będę dalej rozwijał tematu w Twoim wątku.
Awatarek ładny i sympatyczny.
Anda 18:24, 06 lis 2018

waldek727 napisał(a)

Widocznie korzystamy z całkowicie innych źródeł wiedzy o glebie i podłożach ale nie będę dalej rozwijał tematu w Twoim wątku.
Awatarek ładny i sympatyczny.

My to stosujemy w pracy. Jednak rowniez wole nie rozwijac dyskusji z Toba na watku

Fajnie, ze avatar sie spodobal.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies