Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

nicol21 16:46, 04 kwi 2019

Anda napisał(a)

Dla mnie maj i czerwiec mogłyby trwać cały rok

Na łączce już całkiem duża jest Cenaturea dealbata, kocimiętka, Knautia i pełno siewek albo Ammi visnaga albo Orlayi. Siewki są bardzo podobne.

oj tak, maj i czerwiec zdecydowanie mogłyby ogarnąć większą część roku

super, że są siewki.

ja kiedys kupiłam w jakimś tanim sklepie naziona kwiatów polnych, muszę jechac i rozsypac, tyle że będzie bez kopania... więc szanse są mniejsze.

a na dzien wiosny w firmie rozdawali bomby nasionowe też musze ją wyrzucić żeby coś z tego wyrosło w ogóle pomysł fajny, powinni po 10 takich bomb dawać
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Anda 16:54, 04 kwi 2019

Margerytka40 napisał(a)
Ta sesleria to tam gdzie majă być kaliny compacta i nie wiem czy dobrze wymyśliłam. Z s. miałyby być zawilce wielkokwiatowe i właśnie knautia odmiana Red Knight. Jak nie zejdą się terminem kwitnienia, muszę przyobserwować jak się to zgra. Nie chcę by zawilce i knautia kwitły razem

No nie, knautia i zawilce nie razem, też tego nie widzę. Tak myślę i jednak ostatnie kwiatki knautii i pierwsze zawilców mogą sie spotkać.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:56, 04 kwi 2019

Ewa777 napisał(a)
Jak u Ciebie tulipany wyglądają teraz? Szykują się do kwitnienia? U mnie wystartowały jak szalone.

U mnie są pojedyncze rozwinięte, ale że od paru dni jest chłodno i deszczowo, to reszta się nie spieszy
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:56, 04 kwi 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Ewuniu, a mi udało się kupić Kiss me Kate Polecałaś mi ją w zeszłym roku na trejaż przy ławeczce Bardzo się z niej cieszę. Oczywiście przy okazji nabyłam dwie inne. I jeszcze jedną NN dostałam w gratisie

Super, bardzo się cieszę A jakie dwie inne?
Anda 16:58, 04 kwi 2019

Kawa napisał(a)
śliczne te twoje foty juz nie moge się doczekać twoich tegorocznych zestawień

Ja bym chciała troszkę ciepełka. Dzisiaj zimno jak piernik, od wczoraj pada lub popaduje. W pracy w czapce latam
Anda 17:00, 04 kwi 2019

nicol21 napisał(a)

oj tak, maj i czerwiec zdecydowanie mogłyby ogarnąć większą część roku

super, że są siewki.

ja kiedys kupiłam w jakimś tanim sklepie naziona kwiatów polnych, muszę jechac i rozsypac, tyle że będzie bez kopania... więc szanse są mniejsze.

a na dzien wiosny w firmie rozdawali bomby nasionowe też musze ją wyrzucić żeby coś z tego wyrosło w ogóle pomysł fajny, powinni po 10 takich bomb dawać

Bombę musisz koniecznie gdzieś zrzucić Nasionka rozsypuj. Przeważnie to jednoroczne rośliny w tych mieszankach, ale fajnie i długo kwitną.
Anda 17:05, 04 kwi 2019

Moja wiosna na razie chłodnawa. Wczoraj i dziś pada deszcz. W pracy w czapce latam

Tymczasem czas na fotki. Dziś tylko parę sprzed paru dni, bo mi za zimno żeby nowe zrobić

Miodunki zaczęły, ciemierniki kończą a narcyzy w pełni kwitnienia
Anda 17:07, 04 kwi 2019

Anemony i cebulica nadal ładne

Koniec.

Tulipany zaczynają kwitnąć, ale fotki będą dopiero jak się ociepli

Margerytka40 20:02, 04 kwi 2019

Anda napisał(a)

No nie, knautia i zawilce nie razem, też tego nie widzę. Tak myślę i jednak ostatnie kwiatki knautii i pierwsze zawilców mogą sie spotkać.

Też mam takie obawyi z czegoś muszę chyba zrezygnować
Basilikum 21:21, 04 kwi 2019

Ja to wiem kiedy przyjsc super fotki, piekne rosliny.

Agatek napisał(a)
Ewuniu i Izabelo
niestety i tam nie zdążyłam wsadzić swoich ostróżek może w ten weekend mi się to uda i nie będą straszne jej przymrozki

a ja swoje przesadzilam juz wsadzilam je dookola piwonii, zapomnialam, ze ja tam jesienia wsadzilam. Glupioto wygladalo ostrozki z piwonia w srodku. Dobrze, ze jej nie uszkodzlam przy manewrach lopatka