Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Pola 20:57, 03 kwi 2019

Anda napisał(a)

Twój ogród nie jest mały, więc może uda się je zmieścić

Będę myśleć, gdzie to wisnąć, zakochana w drzewie kobieta musi dać radę
Anda 21:00, 03 kwi 2019

Margerytka40 napisał(a)

W sensie, że tak się rozpanoszy? Na razie to widzę, że seslerii się podoba, kolosy miałam już w ubiegłym roku

Knautię łatwo się usuwa, jakby co. Najlepiej jest sadzić ze sobą dwie silne rośliny. Na rabacie z seslerią i Knautią miałabyś mało roboty (oprócz ewentualnego usuwania niechcianych siewek), bo obie dobrze radzą sobie ze suszą. Wg mnie to dobry pomysł żeby je połączyć
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 21:00, 03 kwi 2019

Pola napisał(a)

Będę myśleć, gdzie to wisnąć, zakochana w drzewie kobieta musi dać radę

O, dobrze powiedziałaś
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 21:04, 03 kwi 2019

Anda napisał(a)

Knautię łatwo się usuwa, jakby co. Najlepiej jest sadzić ze sobą dwie silne rośliny. Na rabacie z seslerią i Knautią miałabyś mało roboty (oprócz ewentualnego usuwania niechcianych siewek), bo obie dobrze radzą sobie ze suszą. Wg mnie to dobry pomysł żeby je połączyć

Odgadłaś mój zamysłbo właśnie o ograniczenie pracy mi chodzi
Anda 21:07, 03 kwi 2019

Margerytka40 napisał(a)

Odgadłaś mój zamysłbo właśnie o ograniczenie pracy mi chodzi

Margerytka40 21:15, 03 kwi 2019

Ta sesleria to tam gdzie majă być kaliny compacta i nie wiem czy dobrze wymyśliłam. Z s. miałyby być zawilce wielkokwiatowe i właśnie knautia odmiana Red Knight. Jak nie zejdą się terminem kwitnienia, muszę przyobserwować jak się to zgra. Nie chcę by zawilce i knautia kwitły razem
Ewa777 09:27, 04 kwi 2019

Jak u Ciebie tulipany wyglądają teraz? Szykują się do kwitnienia? U mnie wystartowały jak szalone.
Brzozowadzie... 09:41, 04 kwi 2019

Ewuniu, a mi udało się kupić Kiss me Kate Polecałaś mi ją w zeszłym roku na trejaż przy ławeczce Bardzo się z niej cieszę. Oczywiście przy okazji nabyłam dwie inne. I jeszcze jedną NN dostałam w gratisie
Kawa 10:16, 04 kwi 2019

śliczne te twoje foty juz nie moge się doczekać twoich tegorocznych zestawień
anabuko1 11:05, 04 kwi 2019

Anda napisał(a)

Dziękuję Aniu Mam nadzieję, że wiosenka w tym roku potrwa dłużej niż w zeszłym.

Ja też.Bo póki co to tylko pracuję.a delektować się nią też by się przydało.