Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

margaretka3 21:35, 05 sty 2016

Warmia napisał(a)
agastache, czyli kłosowiec faktycznie, kiedyś pisałaś o nim u mnie. Cudna roślinka i występuje w kilku kolorach Czy jak ją wysiać to kwitnie w tym samym roku?
Przywrotnik też mi się podoba. Muszę o nim pomyśleć. U Ciebie rośnie w słońcu?

Marta, w tym samym. Sprawdziłam
Anda 21:36, 05 sty 2016

Warmia napisał(a)
Dzięki Ewcia, cudne. Kłosowiec trochę podobny do szałwii omszonej.

Z wygladu tak, ale pozniej zaczyna kwitnac i kwitnie bardzo dlugo. Nie przycina sie go tylko zostawia do jesieni i wtedy wyglada tak

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
margaretka3 21:37, 05 sty 2016

Ewuś, śliczne zdjęcia i rabata piękna, to nic, że się powtarzam. Skorzystałam na prośbie innych i też oczy nacieszyłam
ryska 21:37, 05 sty 2016

Takie obrazki to i ja mogę oglądać u Ciebie bez końca. Przywrotnik też chodzi mi po głowie albo dzwonek irlandzki do kompletu z posadzonymi jesienią czerwonymi różami.
Warmia 21:38, 05 sty 2016

Anda napisał(a)
Nie wysiewalam agastache, wiec nie wiem. Kupulam sadzonki. Z malutkich zrobily sie bardzo duze

Przywrotnik rosnie na sloncu, lekko ocieniany po poludniu. U mnie wlasciwie prawie wszystko rosnie na bardzo slonecznych stanowiskach Polecam odmiane epipsila. Jest troszke mniejsza od popularnej mollis i sie nie poklada.

A po ile sadzonek kupiłaś?
Anda 21:40, 05 sty 2016

margaretka3 napisał(a)
Ewuś, śliczne zdjęcia i rabata piękna, to nic, że się powtarzam. Skorzystałam na prośbie innych i też oczy nacieszyłam

Ciesze sie bardzo Dzieki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Warmia 21:40, 05 sty 2016

margaretka3 napisał(a)

Marta, w tym samym. Sprawdziłam

Wielkie dzięki Ciekawe tylko, czy łatwo go wychodować z nasion.
Anda 21:42, 05 sty 2016

ryska napisał(a)
Takie obrazki to i ja mogę oglądać u Ciebie bez końca. Przywrotnik też chodzi mi po głowie albo dzwonek irlandzki do kompletu z posadzonymi jesienią czerwonymi różami.

Dzwonka nie znalam ale wlasnie na szybko poznalam. Sliczny. Tutaj nazywa sie Muschelblume - muszlowy kwiat Musze sie nad nim zastanowic.
Kasya 21:44, 05 sty 2016

bylinowe rabatki bardzo bardzo
Anda 21:46, 05 sty 2016

Warmia napisał(a)

A po ile sadzonek kupiłaś?

Na zdjeciu widzisz dwie. Na innej rabacie mam pojedyncza, ktora rosnie z jezowkami. Ciekawe jest to, ze ta rosnaca wraz z jezowkami jest nizsza, mimo ze ten sam gatunek, niz ta rosnaca obok rozy pnacej Ta sie bardzo wyciagnela w gore.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies