Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Agania 22:02, 05 sty 2016

margaretka3 napisał(a)

Martuś, bardzo łatwo. Wzeszły bezproblemowo, roślinka bardzo wytrzymała. Miałam nadmiar i ten nadmiar dwa razy prawie na amen zasuszyłam, a i tak nie padła, w końcu się zlitowałam, że tak dzielnie walczy o przetrwanie, i ten nadmiar też na rabatkę dałam. Zasłużyła

Gosia ja kłosowce kupiłam i u mnie była klęska, nie przyjęły się, dostałam potem od koleżanki maluchy i te się zabrały, z tego co piszesz, siewki lub bardzo młode sadzonki się przyjmują
Anda 22:02, 05 sty 2016

Agania napisał(a)

Piękne proszę o więcej, Ewa możesz podtrzymać na dłużej takie letnie kwiatowe klimaty, będziesz coś wysiewać, widziałam lewkonie, czy się pomyliłam...bo pięknie u Ciebie rosną, czy one z nasion?

Agatko, zaraz cos dla Ciebie wstawie

Zapewne widzialas lwie paszcze, bo lewkonie u mnie nie wypalily. Lwie paszcze kupilam jako bardzo mlode sadzonki.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Warmia 22:03, 05 sty 2016

Agania napisał(a)

Piękne proszę o więcej, Ewa możesz podtrzymać na dłużej takie letnie kwiatowe klimaty, będziesz coś wysiewać, widziałam lewkonie, czy się pomyliłam...bo pięknie u Ciebie rosną, czy one z nasion?

Chyba chodzi o lwie paszcze. Ja też mam co roku i są niezawodne.
Anda 22:04, 05 sty 2016

Dla Agani

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Warmia 22:05, 05 sty 2016

Anda napisał(a)

Agatko, zaraz cos dla Ciebie wstawie

Zapewne widzialas lwie paszcze, bo lewkonie u mnie nie wypalily. Lwie paszcze kupilam jako bardzo mlode sadzonki.

Ewcia ja co roku wysiewam lwie paszcze i jeszcze mnie nie zawiodły Wyrosła mi nawet jedna z poprzedniego roku.
Anda 22:06, 05 sty 2016

Martus, a wysiewasz je do gruntu czy do doniczek?
margaretka3 22:06, 05 sty 2016

Anda napisał(a)

Tutaj do dostania tylko nasionka. Z tego co wyczytalam, to lubi glebe bardzo przepuszczalna, a u mnie glina... Hmm... Musze sie powaznie zastanowic.

Ja dzwonka irlandzkiego miałam z nasionek, u mnie też ziemia gliniasta, a wtedy, gdy go miałam, był wyjątkowo mokry rok. Czyli już wiem, czemu mu u mnie nie było za dobrze.
margaretka3 22:10, 05 sty 2016

Warmia napisał(a)

A jak jest z dostępnością nasion, bo nigdy nie rzuciły mi się w oczy, chyba, że źle patrzyłam Muszę sprawdzić przy najbliższej okazji.

Agania napisał(a)

Gosia ja kłosowce kupiłam i u mnie była klęska, nie przyjęły się, dostałam potem od koleżanki maluchy i te się zabrały, z tego co piszesz, siewki lub bardzo młode sadzonki się przyjmują

Ja w sprzedaży nasion też nie widziałam, dostałam nasionka od naszej Miry (Ogrodowy spektakl trwa...) na wymianie nasion na innym forum. W przyszłym roku postaram się zebrać nasionka.

Kłosowce potem przesadzałam jesienią, mam nadzieję, że nie padły
Warmia 22:11, 05 sty 2016

Anda napisał(a)
Martus, a wysiewasz je do gruntu czy do doniczek?

Wysiewałam i tak i tak. Zawsze wyrosły. Te do gruntu troszkę później , ale to zrozumiała, ale za to kwitły dłużej. W tym roku wysieję do gruntu i nie będę się bawić w doniczki w domu, bo mi okien ne wystarczy na inne roślinki.
Agania 22:12, 05 sty 2016

Anda napisał(a)
Dla Agani

Boskie obrazki, oczywiście pomyliłam...ale na L było