Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Gardener27 17:44, 10 sty 2016

Ewo byłaś już na jakiś zakupach z myślą o wiośnie ?
U nas już w sklepach duży wybór nasion
Sylvana 17:50, 10 sty 2016

Black Adder bardziej mi się podoba bo lubię kontrasty. Trochę przypomina mi przetaczniki - znasz może. W necie nie da się ocenić, a zależy mi na tym, żeby było dużo kolorowego mało zielonego. Kłosowiec wygląda jakby miał większe kwiaty?
Anda 17:50, 10 sty 2016

Gardener27 napisał(a)
Ewo byłaś już na jakiś zakupach z myślą o wiośnie ?
U nas już w sklepach duży wybór nasion

Tylko internetowo mam już zrobiona listę w jednym ze sklepów. A jak będę w PL na święta to dostanę od Agci trochę nasion pełnych orlików Niestey nie mam dużo miejsca na wysiewy w domu, a chce trochę warzyw wysiać.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:54, 10 sty 2016

Sylvana napisał(a)
Black Adder bardziej mi się podoba bo lubię kontrasty. Trochę przypomina mi przetaczniki - znasz może. W necie nie da się ocenić, a zależy mi na tym, żeby było dużo kolorowego mało zielonego. Kłosowiec wygląda jakby miał większe kwiaty?

Klosowiec ma duże, a raczej wysokie kwiaty. To roślina tak powyżej 80cm. Na pewno ma więcej kwiatów niż liści. Na Twoich hektarach to bym sadziła po piec sztuk z jednego rodzaju. W necie widziałam tez różowe klosowce. Bardzo ładnie się prezentują i już mam je na liście zakupów.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Sylvana 18:00, 10 sty 2016

O to super..tego mi trzeba.
Miał być przetacznik a będzie kłosowiec...dzięki
Widziałam te różowe..też fajne...
Tylko muszę się na coś zdecydować, a jest tyle różności na rynku, że ciągle zmieniam koncepcję.
Jak tak dalej pójdzie to minie kolejny rok i zima zastanie przy kompie a w ogrodzie będzie dalej pusto

Jedną rabatkę już chyba zostawię, tak jak jest w ostatniej wersji - tam miałby być ten fioletowy, a różowego może jeszcze gdzieś wcisnę
Anda 18:03, 10 sty 2016

Sylvana napisał(a)
O to super..tego mi trzeba.
Miał być przetacznik a będzie kłosowiec...dzięki
Widziałam te różowe..też fajne...
Tylko muszę się na coś zdecydować, a jest tyle różności na rynku, że ciągle zmieniam koncepcję.
Jak tak dalej pójdzie to minie kolejny rok i zima zastanie przy kompie a w ogrodzie będzie dalej pusto

Jedną rabatkę już chyba zostawię, tak jak jest w ostatniej wersji - tam miałby być ten fioletowy, a różowego może jeszcze gdzieś wcisnę

Cieszę się, ze mogłam pomóc. Różowego tez będę wciskać, może nawet znów uszczknę kawałek trawnika
Sylvana 18:15, 10 sty 2016

Ja też tak uszczypuję...ale po kryjomu....bo jeśli chodzi o rabatki... z eMem jest walka o każdy cm.
Rench 18:47, 10 sty 2016

Śliczne zdjęcia,też chyba muszę się podszkolić w tym,co mój aparat potrafi,bo póki co pstrykałam na palę
Muszę zapisać Twoje uwagi.Od czegoś trzeba zacząć
laurowisnia 14:43, 11 sty 2016

Nie mam lustrzanki, więc myślałam, że nie mam ale jest możliwy ten pomiar moim aparatem, poczytałam o nich, o jakiś szarych kartkach, skomplikowane to bardzo, czy uda mi się to wykorzystać w praktyce?
Jana 14:51, 11 sty 2016

Anda napisał(a)

Tylko internetowo mam już zrobiona listę w jednym ze sklepów. A jak będę w PL na święta to dostanę od Agci trochę nasion pełnych orlików Niestey nie mam dużo miejsca na wysiewy w domu, a chce trochę warzyw wysiać.
co będziesz wysiewać? U mnie też na wiosnę zawsze brakuje parapetów