Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 09:48, 12 sty 2016

anabuko1 napisał(a)

O,, ja tez tak mam, wysiewam, co się da i ile mi parapetów wystarczy

Ja nie mam parapetow, tzn. mam tylko w kuchni i lazience takie bardzo waskie. Bede musiala wszystko stawiac na podlodze i sie modlic, zeby nikt nie wdepnal
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 09:49, 12 sty 2016

margaretka3 napisał(a)

Weź pod uwagę, ze ja też coś tam z nasion przygotowałam dla Ciebie Zestaw niespodzianka więc nie kupuj za dużo

Uj, to juz mnie ciekawosc zzera i sie baaardzo ciesze
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 09:49, 12 sty 2016

rozark napisał(a)
też wysiewam sporo co roku

Ja sie dopiero tego bede uczyc i zobaczymy, co mi z tego wyjdzie
jona 10:50, 12 sty 2016

Pochwalę się, że znalazłam nasionka białej lwiej paszczy . Ślicznie u Ciebie wyglądała na rabacie i też chciałam mieć. Wcale nie była to prosta sprawa, bo lwia paszcza najczęściej występuje w postaci mieszanek kolorów. Lubię jak się spełniają takie małe marzenia
rozark 10:57, 12 sty 2016

Anda napisał(a)

Ja sie dopiero tego bede uczyc i zobaczymy, co mi z tego wyjdzie

Jak na paczce będzie podany termin siewu styczeń luty to najlepiej wysiewać pierwszy tydzień lutego. U was więcej słońca to będziesz miała mniej wybiegnięte siewki
laurowisnia 11:05, 12 sty 2016

Anda napisał(a)

Nie musisz sie bawic w szare kartki, bo tu chodzi bardziej o pomiar temperatury swiatla, zeby wiernie, czyli w odpowiednim kolorze odzwierciedlic dany obiekt. Mi chodzilo o pomiar punktowy swiatla w najjasniejszym miejscu, aby tego miejsca nie przeswietlic. Inne czesci zdjecia beda wtedy niedoswietlone, czyli ciemniejsze i powstanie wtedy bardzo fajny efekt swietlny Mam nadzieje, ze w miare zrozumiale wyluszczylam o co mi chodzi

Kartkami nie myślę się bawić, zdziwiłam się tylko, że coś takiego jest.
Efekt świetlny rozumiem jaki ma wyjść, tylko na pierwszych fotkach moich tego nie osiągnęłam. Może w plenerze pójdzie z tym lepiej, będę próbować, dzięki.
Anda 11:08, 12 sty 2016

jona napisał(a)
Pochwalę się, że znalazłam nasionka białej lwiej paszczy . Ślicznie u Ciebie wyglądała na rabacie i też chciałam mieć. Wcale nie była to prosta sprawa, bo lwia paszcza najczęściej występuje w postaci mieszanek kolorów. Lubię jak się spełniają takie małe marzenia

Cieszę się razem z Tobą Ja kupowałam małe sadzonki lwich paszczy w zeszłym roku, taki dziesięciopak i nie wiedziałam jeszcze jakie będą kolory. Miałam szczęście przy sadzeniu, że jakoś te kolory potem pasowały

Anda 11:08, 12 sty 2016

rozark napisał(a)

Jak na paczce będzie podany termin siewu styczeń luty to najlepiej wysiewać pierwszy tydzień lutego. U was więcej słońca to będziesz miała mniej wybiegnięte siewki

O, to bardzo przydatna informacja. Dziękuję

Anda 11:11, 12 sty 2016

laurowisnia napisał(a)

Kartkami nie myślę się bawić, zdziwiłam się tylko, że coś takiego jest.
Efekt świetlny rozumiem jaki ma wyjść, tylko na pierwszych fotkach moich tego nie osiągnęłam. Może w plenerze pójdzie z tym lepiej, będę próbować, dzięki.

Najlepiej przy dlugich cieniach, w kontrastowych sytuacjach.

W domu możesz to wypróbować na lampie pokojowej. Celujesz pomiarem tylko w zapaloną lampę, lampa powinna wyjść dobrze, a wtedy reszta pokoju wyjdzie zbyt ciemna, niedoświetlona.
laurowisnia 10:07, 13 sty 2016

Dobrze, spróbuję tak.