Moje białe to chyba właśnie te ale ciagle czekam...
Okropne te piwonie są
Tyle czasu się czeka... sporo juz mam wiec niecierpliwość coraz większa
Z kupionych 3 klaczy Coral sunset w tym roku będą 2 kwiaty
I 1 klacze itoch tez zakwitnie
Kwitnie długo, tzn. pojedyncze kwiaty krótko, ale im więcej pąków tym dłużej bo kwitną po dwa, trzy kwiaty po sobie. Tak więc kwitnienie trwa między 2 tygodnie a miesiąc.
To wysokie niebieskie to Nepeta w skrzyni stojącej przy rabacie. Amethyst to właśnie ta w prawym rogu
Róże u mnie są ok. W niektórych wycięłam mnóstwo pąków, bo były zniekształcone przez szkodniki. LO w sumie wycięłam chyba ze 40 pąków. Trudno, takie uroki natury...
Łączka jest pełna bzyków już teraz, a na rabatach najwięcej bzykow przyciąga Caradonna
Wysiałam chabry i Echium, bo w zeszłym roku jakoś mało ich było. Poza tym jakieś Lychnis, cykorię, trawkę jednoroczną, cynie (ale nie na łączkę) i parę odmian maków. Część już wszamały ślimaki
U mnie w tym roku po raz pierwszy od paru lat piwonie spokojnie przekwitają, bez deszczu. Normalnie zawsze padało podczas kwitnienia. Teraz będzie padać podczas kwitnienia maku. Pewnie go to rozłoży na łopatki
Dzięki Karola Szerszych kadrów nie było, bo na środku ogrodu królowała huśtawka. Teraz jest tam żółty trawnik. Ogród ma kształt ręcznika, 7x30 m Jak zacznę być może jesienią robić nową rabatę w miejscu huśtawki, to pewnie będzie troszkę więcej szerszych ujęć.