Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Pszczelarnia 14:06, 25 sty 2016

Ando, jak powinnam ciąć róże parkowe typu 'Ballerina' i 'Angella'?

I jak ciąć parkowe Austina?
Magda70 15:04, 25 sty 2016

Przyciągnełaś mnie do siebie avatarkiem to moja ulubiona postać z tego serialu Świetnie gra Lady Violet
ag_zie 15:47, 25 sty 2016

Przyleciałam bo ciepło już u Ciebie - fotke proszę słoneczną
Anda 16:37, 25 sty 2016

Kamilko, dzięki wielkie Jestem dzisiaj bardzo "pociągająca" przez ten katar Jeszcze tydzień i będzie po katarze, mam nadzieję.

Aniu, dziękuję bardzo O gustach lepiej nie dyskutować, święta prawda U mnie było dziś nawet chwilowo powyżej 13-stu

Mirelko, odmachuję

Asiula, jaka Frau Eva, ja Ci dam Dziękuję za zdrówko, powoli wraca
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:48, 25 sty 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Ando, jak powinnam ciąć róże parkowe typu 'Ballerina' i 'Angella'?

I jak ciąć parkowe Austina?

Ewo, nie mam żadnej z tych róż. One są jednak dość popularne i znam je trochę z opisów. Chcesz je mieć możliwie duże czy raczej zwarte? Bo jeśli to drugie, to Ballerinę cięłabym wiosną przynajmniej o 2/3. Wycinałabym też wszystkie starsze niż 4 lata pędy aż do ziemi. To samo ze słabymi pędami. Angelę cięłabym tak o połowę i również wycięłabym jej wszystkie starsze i słabe pędy. Po zewnętrznej cięłabym trochę niżej niż środek krzaka.

Co do angielek parkowych to moje tnę bardzo nisko, tak na 2 do 3 oczka. Wycinam też wszystkie starsze niż 4 lata pędy do samej ziemi. One się wtedy ładnie zagęszczają i mają mocniejsze pędy. Wycinam całkowicie też wszystkie słabe pędy. Z nich nic mocnego już nie będzie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:51, 25 sty 2016

Magda70 napisał(a)
Przyciągnełaś mnie do siebie avatarkiem to moja ulubiona postać z tego serialu Świetnie gra Lady Violet

Magdo, witaj u mnie Właśnie, Lady Violet jest nie do podrobienia. Uwielbiam jej puenty
Anda 16:52, 25 sty 2016

ag_zie napisał(a)
Przyleciałam bo ciepło już u Ciebie - fotke proszę słoneczną

Oj, to muszę coś wyszperać dla Ciebie

Komórkowa tylko, ale obrazuje nasz klimacik

AsiaK_Z 17:58, 25 sty 2016

Ciepełko od Ciebie do nas powoli dociera. Jutro w Poznaniu ma być aż +7 st. ale bez słoneczka.

A tak w ogóle to o jakim serialu mowa? Chodzi o awatarek
Warmia 18:00, 25 sty 2016

Anda napisał(a)

Magdo, witaj u mnie Właśnie, Lady Violet jest nie do podrobienia. Uwielbiam jej puenty

Nigdy nie oglądałam tego serialu, ale ktoś wspominał o pani Bukietowej z serialu "Co ludzie powiedzą". Uwielbiam ten serial i główną bohaterkę.
Anda 18:01, 25 sty 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Ciepełko od Ciebie do nas powoli dociera. Jutro w Poznaniu ma być aż +7 st. ale bez słoneczka.

A tak w ogóle to o jakim serialu mowa? Chodzi o awatarek

W avatarku Lady Violet z serialu Downtown Abbey. Polecam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies