Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 21:14, 10 cze 2016

Agania napisał(a)
Cudny kolorowy błogostan na fotkach, kwiatami czarujesz, aż miło
Pozdrawiam Ewuś

Agatko, fajnie że wpadłaś Dziękuje i pozdrawiam serdecznie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Warmia 21:20, 10 cze 2016

Anda napisał(a)

Dzięki Marti Zaraz idę do Ciebie zobaczyć Teraz tylko pachnące róże będziesz kupować

Kupiłam ostatnio Santos. W internecie jest mało informacji na jej temat i trochę mi się nie zgadza zdjęcie z etykiety z tym co znalazłam. Zobaczymy co za cudo mi wyrośnie. A dzisiaj moja mam przywiozła mi różę zakupioną na rynku. Podobno jest to Chopin. Całkiem już spory z niej krzaczek. Trochę mnie przeraziło, że ona może dorosnąć do 2m. Zobaczymy. I tym sposobem robi się u mnie różano.
Warmia 21:21, 10 cze 2016

Anda napisał(a)

Krzewuszkę mam. Chciałabym coś pasującego na bylin. Najlepiej w chłodnych kolorach... Cały sezon mam na zastanawianie. Będę obserwować rozwój krzaków sąsiadów. Może nie będzie tak źle.

Ewcia, a może jakiś jaśminowiec? Mam dwa i oba rosną bardziej w górę niż na boki.
Anda 21:48, 10 cze 2016

Warmia napisał(a)

Kupiłam ostatnio Santos. W internecie jest mało informacji na jej temat i trochę mi się nie zgadza zdjęcie z etykiety z tym co znalazłam. Zobaczymy co za cudo mi wyrośnie. A dzisiaj moja mam przywiozła mi różę zakupioną na rynku. Podobno jest to Chopin. Całkiem już spory z niej krzaczek. Trochę mnie przeraziło, że ona może dorosnąć do 2m. Zobaczymy. I tym sposobem robi się u mnie różano.

Na temat tej róży nie znalazłam zbyt dużo informacji. Jestem bardzo ciekawa, co Ci wyrośnie I bardzo dobrze, że się u Ciebie różano robi. Wg mnie róże bardzo pasują do Twojego ogrodu
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 21:49, 10 cze 2016

Warmia napisał(a)

Ewcia, a może jakiś jaśminowiec? Mam dwa i oba rosną bardziej w górę niż na boki.

A jaśminowiec to to samo co jaśmin? Wiesz jak sie Twoje nazywają?
Warmia 21:58, 10 cze 2016

Anda napisał(a)

A jaśminowiec to to samo co jaśmin? Wiesz jak sie Twoje nazywają?

Ten, który mam pod oknem kuchennym to Biały karzeł. Podobno dorasta do 1,5m. Ma ciemno zielone liście i o tej porze jest obsypany białymi pachnącymi kwiatuszkami. Może jutro zrobię mu zdjęcie i wstawię u siebie. Jaśmin to nie to samo co jaśminowiec. Jaśmin to pnącze, a jaśminowce to krzewy. Tyle wiem

Właśnie byłam sprawdzić jak duży urósł. Jest już mojego wzrostu, ale ma pokrój kolumnowy.
bleebla 22:01, 10 cze 2016

Te czosnki są obłędne. Zdecydowanie mój kolor Mus takie mieć za rok.
frezja 22:54, 10 cze 2016

Anda napisał(a)

Tak, jedna z moich krzewuszkę zmieniła miejsce zamieszkania, a na jej miejsce przyszedł bez czarny Dobrze że krzewuszka się tak dobrze przyjęła. W przyszłym roku będziesz mieć mnóstwo kwiatów

Krzewuszkę bardzo łatwo się rozmnaża...wiedziałaś ?
Jana 17:01, 11 cze 2016

Piękne te zestawienie fioletów
Efffa 21:22, 11 cze 2016

Anda napisał(a)

Oszzzzzzzzz, cuudnieee, ach te kolorki