Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 16:21, 19 cze 2016

No i trzcinnik dla Malgosi

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
malgorzata_s... 16:32, 19 cze 2016

Szkoda że nie masz słonka bo w takich widokach człowiek powinien się upajač zapachami i koloramiCudnie u Ciebie
Imienniczka 16:49, 19 cze 2016

Masz piękne róże. Podobają mi się wszystkie ))
Warmia 16:50, 19 cze 2016

Cudne te Twój róże. Ale nie widziałam Jude. Jeszcze nie kwitła u Ciebie? U mnie pierwsze dwa kwiaty przekwitły, ale jakoś panna nie zbiera się do rośnięcia. Druga za to dopiero zakwitła, ale za to ładnie podrosła.
Ewciu, kupiłam wiórki rogowe. Czy jak będę sadzić róże to mogę im trochę tych wiórek sypnąć, czy lepiej nie. Niestety nie mam kompostu.
Anda 16:53, 19 cze 2016

Gosiu, Mirko, dziekuje Wam bardzo Mam nadzieje, ze wreszcie sie teraz te opady skoncza i bede mogla sie zapachem roz nasycic Dzis do tej pory nie padalo
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Imienniczka 16:55, 19 cze 2016

U nas też nareszcie ładny dzień bez wiatru, zimna i nagłych ulew
Anda 17:00, 19 cze 2016

Warmia napisał(a)
Cudne te Twój róże. Ale nie widziałam Jude. Jeszcze nie kwitła u Ciebie? U mnie pierwsze dwa kwiaty przekwitły, ale jakoś panna nie zbiera się do rośnięcia. Druga za to dopiero zakwitła, ale za to ładnie podrosła.
Ewciu, kupiłam wiórki rogowe. Czy jak będę sadzić róże to mogę im trochę tych wiórek sypnąć, czy lepiej nie. Niestety nie mam kompostu.

Jude ma pączki, ale nie jestem pewna, czy nie zagniły przypadkiem. Ona w tym roku spóźniona, bo ją zbyt nisko przycięłam. Dużo pączków róż się nie otworzyło, tylko zbrązowiało.

Wiorki do świeżych róż lepiej nie. Róże powinny iść najpierw w dół, powinny się dobrze ukorzenić. Wiorki maja dużo azotu, który jest roślinom bardzo potrzebny, ale wtedy rosną bardziej w gore. Może lepiej kup dobrą ziemię dla róż i daj im ją w dołki.
Warmia 17:24, 19 cze 2016

Anda napisał(a)

Jude ma pączki, ale nie jestem pewna, czy nie zagniły przypadkiem. Ona w tym roku spóźniona, bo ją zbyt nisko przycięłam. Dużo pączków róż się nie otworzyło, tylko zbrązowiało.

Wiorki do świeżych róż lepiej nie. Róże powinny iść najpierw w dół, powinny się dobrze ukorzenić. Wiorki maja dużo azotu, który jest roślinom bardzo potrzebny, ale wtedy rosną bardziej w gore. Może lepiej kup dobrą ziemię dla róż i daj im ją w dołki.

Tak myślałam. W takim razie muszę poczekać do jutra z sadzeniem.
Anda 17:26, 19 cze 2016

Warmia napisał(a)

Tak myślałam. W takim razie muszę poczekać do jutra z sadzeniem.

O, coś mnie ominęło czy skleroza dobija? Jakie róże kupiłaś?
Warmia 18:48, 19 cze 2016

Anda napisał(a)

O, coś mnie ominęło czy skleroza dobija? Jakie róże kupiłaś?

Tak, kupiłam dwie róże pod nazwą Speru Fairy, ale mam duże wątpliwości, że ona się tak nazywa. Jestem skłonna twierdzić, że może to być Lovely Fairy Spevu. O Speru Fairy nie mogę znaleźć żadnej informacji.