Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Gruszka_na_w... 18:50, 19 cze 2016

Uwielbiam róże w klasycznych zestawieniach. Piękne okazy prezentujesz
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
jazzy 19:07, 19 cze 2016

Święta Cecylia przecudna! Zresztą jak wszystko u Ciebie! A jaki to Trzcinnik na zdjęciu?
Anda 19:17, 19 cze 2016

Warmia napisał(a)

Tak, kupiłam dwie róże pod nazwą Speru Fairy, ale mam duże wątpliwości, że ona się tak nazywa. Jestem skłonna twierdzić, że może to być Lovely Fairy Spevu. O Speru Fairy nie mogę znaleźć żadnej informacji.

Czy to chodzi o Super Fairy?
https://www.davidaustinroses.com/german/Showrose.asp?Showr=3551

To byłaby pnąca.

A Lovely Fairy to rabatowa
http://www.rosenpark-draeger.de/Alle-Rosen/Bodendecker-Kleinstrauch/Lovely-Fairy.html

To ciekawa jestem, jaka naprawdę masz różę. A masz już kwiaty?

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 19:18, 19 cze 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Uwielbiam róże w klasycznych zestawieniach. Piękne okazy prezentujesz

Na ja jestem taka staromodna jesli chodzi o róże Cieszę się, że Ci się podobają
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 19:19, 19 cze 2016

jazzy napisał(a)
Święta Cecylia przecudna! Zresztą jak wszystko u Ciebie! A jaki to Trzcinnik na zdjęciu?

Jazzy dzięki Cecylia cudownie pachnie. A trzcinnik to Overdam. Ładnie przytył od zeszłego roku
Warmia 19:24, 19 cze 2016

Anda napisał(a)

Czy to chodzi o Super Fairy?
https://www.davidaustinroses.com/german/Showrose.asp?Showr=3551

To byłaby pnąca.

A Lovely Fairy to rabatowa
http://www.rosenpark-draeger.de/Alle-Rosen/Bodendecker-Kleinstrauch/Lovely-Fairy.html

To ciekawa jestem, jaka naprawdę masz różę. A masz już kwiaty?

Kupowałam jako okrywową. Zdjęcie z plakietki wskazuje na Lovely, bo kwiaty są tam w kolorze ciemnego różu. Pnącej nie chcę, bo nie mam co z nią zrobić

Ja znalazłam opis Lovely i jej napisane, że ona jest okrywowa.
Anda 19:25, 19 cze 2016

Warmia napisał(a)

Kupowałam jako okrywową. Zdjęcie z plakietki wskazuje na Lovely, bo kwiaty są tam w kolorze ciemnego różu. Pnącej nie chcę, bo nie mam co z nią zrobić

Dasz sąsiadce na ścianę do garażu
MirellaB 19:27, 19 cze 2016

Nie mam mięczaków m.in.dlatego, że tych cebul nie chce mi się wykopywać. Kiedyś miałam i traktowałam je jako jednoroczne, ale też mnie denerwowały, bo się pokładały. W wazonie wyglądały pięknie
A można dostać kupić takiego mieczyka dziadka jak Ty masz?
MirellaB 19:28, 19 cze 2016

Anda napisał(a)

Wszystkie Twoje róże mi się podobają, ale ta najbardziej
Anda 19:31, 19 cze 2016

MirellaB napisał(a)
Nie mam mięczaków m.in.dlatego, że tych cebul nie chce mi się wykopywać. Kiedyś miałam i traktowałam je jako jednoroczne, ale też mnie denerwowały, bo się pokładały. W wazonie wyglądały pięknie
A można dostać kupić takiego mieczyka dziadka jak Ty masz?

Właśnie dlatego tez nigdy nie miałam mieczykow. Kupić można. Wrzuć w wyszukiwarkę to znajdziesz pare sklepów . Możesz tez szukać pod nazwą Gladiolus byzantinus. One są mniejsze od tych hodowlanych mieczykow, takie bardziej delikatne.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies