Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

katel 13:51, 17 lip 2016

Czekam i ja na nową porcje zdjęć, ciekawa jest ta lobelia Monet, myślałam że są tylko te jednoroczne.
mira 22:26, 17 lip 2016

Przyszłam podziękować za info o pomidorach - wszystko się zgadza, muszę im dać potasu trochę

u Ciebie naoglądałam się knauti - piękne, ja już swoją całkiem ścięłam bo złapała jakąś rdzę czy grzyba /liście/ i teraz gapię się czy tam coś odrośnie czy do kolejnego sezonu przyjdzie czekać - a miałam zebrać nasiona teraz sobie wspomniałam

to czekamy na fotki

pozdrawiam
Ewik 11:41, 18 lip 2016

MirellaB napisał(a)
Ewa, potwierdziłam swój przyjazd na Różany Weekend do Rosarium
Będą wykłady, wyjazdy w różane pola, będzie można róże kupić, ale już wiem, że te, które mam na liście teraz nie będą dostępne - będą do kupienia jesienią

super, tez bym chciała
Anda 15:26, 18 lip 2016

MirellaB napisał(a)
Ewa Summer Song wypuściła wysoki pęd do mojej brody i pięknie zakwitła.
Ona i Pomponella bez uszczerbku przetrwały całościową wczorajszą nawałnice. Zajrzyj do mnie zdjęcia ich wstawiłam

Hej Mirelko, zaraz lecę - trochę późno, ale lepiej niż wcale
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 15:33, 18 lip 2016

kamila66 napisał(a)
Ewunia pytałam Mireli jaka według niej jest róża nr 1. Odpowiedziała, że Jude de Obscure, którą widziała u Ciebie Pokażesz ją pliss

Kami, widzę że Jazzy już Ci podała linka W tym roku jeszcze u mnie ładnie nie wygladała, bo cały czerwiec padało. U Karoliny z Pana Maluskiwicza i u Katkak możesz ja podziwiać w całej krasie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 15:34, 18 lip 2016

Makao_J napisał(a)

Ok. Kordzi mnie posadzić w rogu pomiędzy jodłą a serbem. Mam tam pusto a te kwiaty mogłyby ładnie rozweselić - chyba się skuszę podobno szybko się rozrastają.

Daj znać, jesli ja posadzisz, to będę ją u Ciebie obserwować
Anda 15:35, 18 lip 2016

Sylvana napisał(a)
Mam lobelię na rabacie i przezimowała. Obecnie zbiera się do kwitnienia i już widzę, że jest większa niż rok temu. Kwitnie na czerwono, lubi wodę ale wystarcza jej, że podlewam. W zeszłym roku wytrzymała na patelni upały po 30 parę stopni, podlewałam codziennie i kwitła do późnej jesieni.

Też czekam cierpliwie na fotki, poprzednie obejrzałam....jak zwykle cudne...pełen profesjonalizm....ale przy takich modelach pięknie kwitnących, można pstrykać i pstrykać.....a potem zimą się zachwycać

To co piszesz o loterii dobrze wróży
Dziękuje za miłe słowa. Fotek niestety na razie nie będzie Komputer mi wysiadł, a na iPadzie nie mam fotek.
Anda 15:36, 18 lip 2016

MirellaB napisał(a)
Ewa, potwierdziłam swój przyjazd na Różany Weekend do Rosarium
Będą wykłady, wyjazdy w różane pola, będzie można róże kupić, ale już wiem, że te, które mam na liście teraz nie będą dostępne - będą do kupienia jesienią

Mirelko, rób dużo zdjeć koniecznie z nazwami róż Bardzo jestem ciekawa z czym wrócisz
Anda 15:37, 18 lip 2016

katel napisał(a)
Czekam i ja na nową porcje zdjęć, ciekawa jest ta lobelia Monet, myślałam że są tylko te jednoroczne.

Na razie zdjeć niestety nie będzie Komputer mi wysiadł. Jutro ma przyjść technik w celu rozpoznania "choroby". Zobaczymy jaka będzie diagnoza.
Anda 15:40, 18 lip 2016

mira napisał(a)
Przyszłam podziękować za info o pomidorach - wszystko się zgadza, muszę im dać potasu trochę

u Ciebie naoglądałam się knauti - piękne, ja już swoją całkiem ścięłam bo złapała jakąś rdzę czy grzyba /liście/ i teraz gapię się czy tam coś odrośnie czy do kolejnego sezonu przyjdzie czekać - a miałam zebrać nasiona teraz sobie wspomniałam

to czekamy na fotki

pozdrawiam

Knautia chyba odrośnie, tylko ciepło musi być... Jesli chcesz i jesli mi sie uda, to mogę dla Ciebie zebrać nasiona Chcesz?
Z fotkami klops Komputer padł i jutro technik wyda orzeczenie, czy nowy trzeba kupować.

Cieszę sie, że w sprawie pomidorków trochę pomogłam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies