Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 12:04, 21 lip 2016

anabuko1 napisał(a)
No, tak, teraz bez kompa, to trudne życie
pozdrówki zostawiam

Aniu, no katastrofa, mowię Ci

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 12:07, 21 lip 2016

Ewik napisał(a)
Oj bez kompa to tragedia,moj ledwo zipie, proszę napisz jakie Austin uznał za najbardziej pachnące?

Na 1 miejscu Lady Emma Hamilton
2. Golden Celebration
3. Harlow Carr
4. Gertrude Jekyll
5. Gentle Hermione

I jak Ci się podoba ta kolejność?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Ewik 12:15, 21 lip 2016

Anda napisał(a)

Na 1 miejscu Lady Emma Hamilton
2. Golden Celebration
3. Harlow Carr
4. Gertrude Jekyll
5. Gentle Hermione

I jak Ci się podoba ta kolejność?

Ciężko mi coś powiedzieć bo mam tylko Gertrude i Harlow, pozostałych nie mam i nie przewiduję mieć

Harlow ma malutkie kwiatki ale urocze , fakt pachnie obłędnie ☺
Anda 12:18, 21 lip 2016

Ewik napisał(a)

Ciężko mi coś powiedzieć bo mam tylko Gertrude i Harlow, pozostałych nie mam i nie przewiduję mieć

Harlow ma malutkie kwiatki ale urocze , fakt pachnie obłędnie ☺

Małe kwiatki pasują do donicy Pachnie mocniej od Gertrudy? Bo Gertruda pachnie bosko. Co prawda nie mam jej, bo mam już jej "mamę", ale znam jej zapach
MirellaB 12:24, 21 lip 2016

Ewa jaką polecasz róże pnąca?
kasia_w 12:25, 21 lip 2016

Wyrazy współczucia z powodu kompa. Nie chcę czarno widzieć, ale szlag mnie trafia, jak mi się kolejne, wcale nie marketowe i wcale nie tanie, ponoć świetnej firmy i najlepsze w swojej klasie, urządzenie po 2,5 roku rozwala. Właśnie pożegnałam super wypasiony laptop, z mega grafiką, którego ponoć wykończyła gra harry potter. Brrr...

Padły jakieś luty, którymi przymocowany był cośtam do czegośtam i komputer jest na złom. Zmowa producentów sprzętu i tyle.

Teraz kupię tani, jak i tak ma paść po okresie gwarancji...

życzę , żeby dane udało się odzyskać . Też bym do basenu z chęcią wskoczyła
Anda 12:30, 21 lip 2016

MirellaB napisał(a)
Ewa jaką polecasz róże pnąca?

Wiesz Mirelko, trudno mi jakaś polecić, bo sama żadnej nie mam. Jedynie z moich obserwacji u innych mogę napisać, że fajna jest Rosengarten Zweibrücken.

Właśnie sprawdziłam w mailach, Austin poleca The Pilgrim, St. Swithun i Teasing Georgia
makkasia 13:03, 21 lip 2016

No ja mam tylko Gertrudę ale mam na nią focha. Kwitła w czerwcu trzema kwiatami, później wypuściła 3 długie baty beż pąków kwiatowych zastanawiam sie czy czasem to dziczki nie są muszę zrobić podkop. Dodatkowo lubią ją jakieś gąsienice ...jak tak dalej pójdzie to sie z nią pożegnam Ale rzeczywiście pachnie pięknie
kasia_w 13:05, 21 lip 2016

Anda napisał(a)

Wiesz Mirelko, trudno mi jakaś polecić, bo sama żadnej nie mam. Jedynie z moich obserwacji u innych mogę napisać, że fajna jest Rosengarten Zweibrücken.

Właśnie sprawdziłam w mailach, Austin poleca The Pilgrim, St. Swithun i Teasing Georgia

Tak Rosengarten Zweibrücken fajnie się rozrasta, potwierdzam
Co do kwiatów- wypowiem się za jakiś czas- obsypana pąkami, na pierwsze kwitnienie się nie załapałam.

Mam nadzieję że to nie będzie gigant
Anda 13:09, 21 lip 2016

makkasia napisał(a)
No ja mam tylko Gertrudę ale mam na nią focha. Kwitła w czerwcu trzema kwiatami, później wypuściła 3 długie baty beż pąków kwiatowych zastanawiam sie czy czasem to dziczki nie są muszę zrobić podkop. Dodatkowo lubią ją jakieś gąsienice ...jak tak dalej pójdzie to sie z nią pożegnam Ale rzeczywiście pachnie pięknie

Właśnie to czytałam o Gertrudzie, że jest trochę leniwa jesli chodzi o powtarzanie. Wiele osób posiadających zarówno ją i jej "mamę" pisze, że matka kwitnie częściej i chętniej. Dlatego zdecydowałam się na Mme Boll (znana też jako Comte de Chambord), a nie na jej "córkę".

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies