Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Katkak 22:54, 21 lip 2016

Ewcia i ja się różyczką podzielę, skoro Twój sprzęcior w rozsypce. Moja nowiutka, jeszcze cieplutka Sangerhauser Jubilaumsrose

Mam nadzieję, że szybko Ci naprawią komputer bo zawsze z utęsknieniem czekam na Twoje zdjęcia .
MirellaB 00:48, 22 lip 2016

Anda napisał(a)

Wiesz Mirelko, trudno mi jakaś polecić, bo sama żadnej nie mam. Jedynie z moich obserwacji u innych mogę napisać, że fajna jest Rosengarten Zweibrücken.

Właśnie sprawdziłam w mailach, Austin poleca The Pilgrim, St. Swithun i Teasing Georgia

Hmmm żadnej z nich nie znam. Wygoogluję i zobaczę - dzięki
Kuba 09:09, 22 lip 2016

wpadłam na świeże zdjęcia... ale poczekam
Anda 15:24, 22 lip 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Mam ją od tej wiosny przy tarasie. Liczę na jej zapach.

To się nie zawiedziesz Pachnie pięknie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 15:28, 22 lip 2016

jolanka napisał(a)
Ewa, szkoda, że dalej masz problemy z komputerem Czekam na Twoje zdjęcia
Przytargałam znowu kilka róż z Końskowoli i okolic Czy wiesz może jak sprawuje się Darcey Bussel i Souvenir de William Wood? Muszę im miejscówkę zrobić Kupiłam też Voyage i Winchester Cathedral i trochę innych
Skoro sama nie mozesz wysyłać - dla Ciebie

Dziękuję serdecznie za fotkę Właśnie tego mi brakowało

To Winchester? Piękniaste róże kupujesz Darcey ostatnio pokazywała mi Makkasia. Może ma też tą drugą? Ja niestety nie posiadam i nie wiem na ich temat.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 15:32, 22 lip 2016

Katkak napisał(a)
Ewcia i ja się różyczką podzielę, skoro Twój sprzęcior w rozsypce. Moja nowiutka, jeszcze cieplutka Sangerhauser Jubilaumsrose

Mam nadzieję, że szybko Ci naprawią komputer bo zawsze z utęsknieniem czekam na Twoje zdjęcia .

Śliczna jest, dziękuje Ci bardzo Sprzęcior właśnie się naprawia. Zobaczymy co z tego będzie.
Dobrze że u Ciebie i innych dziewczyn mogę sobie róże pooglądać Jeszcze tylko ich zapachu mi brakuje
Anda 15:33, 22 lip 2016

Kuba napisał(a)
wpadłam na świeże zdjęcia... ale poczekam

Jeszcze trochę to potrwa niestety Mam nadzieję, że w weekend już coś będę mogła pokazać.
Madzenka 15:49, 22 lip 2016

Anda napisał(a)

Właśnie to czytałam o Gertrudzie, że jest trochę leniwa jesli chodzi o powtarzanie. Wiele osób posiadających zarówno ją i jej "mamę" pisze, że matka kwitnie częściej i chętniej. Dlatego zdecydowałam się na Mme Boll (znana też jako Comte de Chambord), a nie na jej "córkę".

Ja jestem rozczarowana Comte a zachwycona Gertrudą nie tylko z powodu kwiatów ale przede wszytskim sztywności pedów. Gertruda to tez kolor żarówiasty a Comte taki łagodny róż

I poczekam ciepliwie na naprawe kompa
Ewik 15:54, 22 lip 2016

Aż wczoraj poszłam oglądać moją Gertrude i już ma pączki, że jest ok.w czerwcu była obsypana kwieciem, comte w zeszłym roku pozegnalam .
Anda 16:06, 22 lip 2016

Madżenka, Ewik - no właśnie tak to jest z różami, że w każdym ogrodzie te same odmiany mogą zachowywać sie inaczej Zdecydowałam się wtedy na Mme Boll i nie żałuję, bo na razie jest zdrowa, pachnąca i chętnie kwitnąca. Odpukać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies