Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

11:11, 09 sie 2016
Juzia, Ewik dziekuję za podpowiedzi wszystkie uwagi cenne ...a ze miejsce na dwie róże-różowe tylko jest to wybór zaczyna być trudny
Juzia 11:19, 09 sie 2016

eee_taam napisał(a)
Juzia, Ewik dziekuję za podpowiedzi wszystkie uwagi cenne ...a ze miejsce na dwie róże-różowe tylko jest to wybór zaczyna być trudny

Oj wiem coś o trudnych wyborach w różach
Powodzenia!
Anda 16:07, 09 sie 2016

Makao_J napisał(a)
Śliczne różyczki dostałaś.
Kosmos faktycznie kosmiczny.

Szkoda, że kosmos u mnie tak w górę idzie, bo bardzo go lubię i chętnie bym go gdzieś wkomponowała. Ale nie tej wielkości

Ewik napisał(a)
Rozyce super zamowiłas ☺

Dzięki Ewuś Mam apetyt na jeszcze parę róż, ale już donic mi brakuje

eee_taam napisał(a)

za mdła mi się wydaje i Mariatheresia - tez troche za mdła

Baronesse, Angela - te maja kolor poszukiwany ...."baronke" rozważam ...zapomniałam o niej ale kiedyś ja wpisałam na listę chciejstw

Dzięki za podpowiedzi jutro ma ponoć padać deszcz ..to chyba sie zajmę poszukiwaniem i zamawianiem róż

Mariatheresia stanowczo za mdła. Ją tylko jako siostrę Baronesse przytoczyłam Jestem baaardzo ciekawa na jakie się zdecydujesz

Basilikum napisał(a)
fajne zakupy i pieknie je sportretowalas

u nas tez pada i ma tak do piatku brrrrr, nic w ogrodzie nie moge zrobic.

Dzisiaj o dziwo tylko rano pokropiło, całe szczęście Jest chłodno i wietrznie, tak więc na leżaczku sobie dziś mimo to nie poleżę. Wczoraj ścinałam przykwitnięte ożanki i nie zauważyłam trzmiela, i mnie użądlił. Rany, jaki to jest ból Całe szczęście cebula pomogła. Palec mam do dzisiaj spuchnięty.

Juzia napisał(a)
Munstead jak zwykle wszystkie róże bije na głowę...

Tak, piękna jest Jednak dla mnie każda moja róża jest piękna

aga_podlasie napisał(a)
Piękne róże, u Ciebie zawsze można spotkać takie nieoklepane odmiany. Donice do nich rewelacyjne!

Dzięki Aga Munstead jest chyba raczej oklepana Pół O. ją ma Ale masz rację, staram się wybierać dla siebie trochę inne róże Te donice też bardzo lubię

Pszczelarnia napisał(a)

Klasse!

Danke

Kawa napisał(a)
hej Ewunia i znowu różyczkowo u Ciebie - maniaczko !!!

Kami, no naprawdę jestem maniaczką róż Gdybym miała więcej tych donic to też już by były zapełnione różami

Ewa777 napisał(a)
Piękne różyczki kupiłaś W ubiegłym roku planowałam, że posadzę sobie róże w donicach i co? Planu nie zrealizowałam. A teraz widzę u Ciebie i żałuję

Ewuś, jeszcze nic straconego Kup sobie na wiosnę jakieś ładne z gołym korzeniem do donicy i już

jazzy napisał(a)
Tego deszczu to Ci zazdroszczę
Nowe nabytki różane cudne!
Czy róże w donicach trzeba chować na zimę czy mogą stać na zewnątrz?

Podsyłam deszcz, dmucham mocno, może dojdzie
Róże w donicach mogą stać na dworze. Najlepiej przy ścianie domu od strony północnej, osłonięte od wiatru, donice na styropianie i owinięte matami kokosowymi. Moje tak stoją. Jak ma być większy mróz to dostają jeszcze czapeczki z worków jutowych

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
bleebla 16:10, 09 sie 2016

Anda napisał(a)

No cudo poprostu !
Anda 16:14, 09 sie 2016

Obiecałam Jolance zrobić fotki róży Big Purple. Fotki robione komórką w szkółce w samo południe, więc jakością nie grzeszą Jolanko, to dla Ciebie.

Kolor ma taki różowo-fioletowy. Fioletowy jest bardzo wyraźny. Kolcy nie udało mi się wyraźnie uchwycić.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:18, 09 sie 2016

Jolanko, dla porównania zrobiłam jeszcze fotki róży Soul

Anda 16:25, 09 sie 2016

No i jeszcze róży Gospel

Anda 16:26, 09 sie 2016

Jolanko, najmocniej z nich pachnie Big Purple. Jednak również Gospel pachnie ładnie. Soul pachnie słabo, ale pachnie

Kasya 16:27, 09 sie 2016

i nie kupilas ?
Anda 16:29, 09 sie 2016

Kasya napisał(a)
i nie kupilas ?

No wyobraź sobie, że nie One są bardzo ładne, ale jakoś nie pociągają mnie wielkokwiatowe. Nie mam miejsca

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies