Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

gosika67 21:26, 14 lut 2017

Myślę w tym miejscu gdzie miałam wiciokrzew, który co roku oklapnie, muszę go zlikwidować, bo mączniak zawsze się nim zajmuje, chociaż pryskam.Miejsce jest słonecznie przy murze, zrobię tam jakąś kratę czy pergolę.Pokaże u siebie to miejsce.Co myślisz o tym?Dzięki za pomoc.Kochana jesteś. Gosia
21:53, 14 lut 2017
Anda napisał(a)

Myslisz, ze by padly? Jakbys je tak po trochu przyzwyczajala to chyba by nie padly...

wiem to bo sie wietrzyły na -1 -3 i kwiatki padły ...one jednak sa z cieplarni i na mrozy nie specjalnie sie nadaja.
frezja 22:03, 14 lut 2017

Anda napisał(a)

To dobrze, tylko pewnie i tak tego nikt nie pilnuje. Tutaj tez, bo raczej nie da sie tego upilnowac.

W Niemczech ludzie bardziej przestrzegają zakazów wszelakich. U nas zakazy nie dla wszystkich Ale spotkanie z panem leśnikiem może się zdarzyć.
Anda 08:46, 15 lut 2017

alinak napisał(a)
Ewa zaskoczona jestem ,że u sąsiadów kary za wynoszenie mchu z lasu,u mnie w ogrodzie co rusz na rabatach rośnie takie cudo poducha przywleczona z lasu.
Lekka przesada z tymi karami, ale cenię Niemców ,że przyrodę chronią.

Uważam, że taki przepis wcale nie jest głupi. Całe szczęście mech nie jest aż tak bardzo modny, ale gdyby taki był i całe rzesze ludzi wynosiłyby z lasu mech i runo, to dobrze dla lasu by nie było.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 08:47, 15 lut 2017

gosika67 napisał(a)
Myślę w tym miejscu gdzie miałam wiciokrzew, który co roku oklapnie, muszę go zlikwidować, bo mączniak zawsze się nim zajmuje, chociaż pryskam.Miejsce jest słonecznie przy murze, zrobię tam jakąś kratę czy pergolę.Pokaże u siebie to miejsce.Co myślisz o tym?Dzięki za pomoc.Kochana jesteś. Gosia

Gosiu, byłam u Ciebie i pytanie zostawiłam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kawa 09:25, 15 lut 2017

macham
i czekam na ciepełko
wszystkie roślinki mam dostępne

no i myślę nad tym LdV myślisz że się nada?
abiko 09:41, 15 lut 2017

Hmm z tego co wiem w Polsce też jest taki zakaz, z którego jak to u nas niewiele osób sobie coś z niego robi Z kodeksu wykroczeń.." Zabronione jest również zbieranie mchu, ściółki, gałęzi, kory, wiór, trawy, wrzosów, ziół i zdzierania darni. "
Anda 09:43, 15 lut 2017

Kawa napisał(a)
macham
i czekam na ciepełko
wszystkie roślinki mam dostępne

no i myślę nad tym LdV myślisz że się nada?

Zobacz u Reni

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5054-rrr-rozane-rozmaitosci-renaty-i-nie-tylko-rozane?page=512#post_4

Mysle, ze tak
abiko 09:47, 15 lut 2017

Miałam właśnie pisać, żeby u Reni zobaczyć róże Można dostać zawrotu głowy, to jest wątek dla trenujących silną wolę
Anda 09:50, 15 lut 2017

abiko napisał(a)
Miałam właśnie pisać, żeby u Reni zobaczyć róże Można dostać zawrotu głowy, to jest wątek dla trenujących silną wolę

Uwielbiam wszelkie watki różane Dziewczyny pokazują takie śliczności, ze palce lizać Z tego wszystkiego planuje nowe donice z różami, zwariowałam już kompletnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies