Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

gosika67 22:20, 12 kwi 2017

Wszystko u Ciebie dużo większe, u mnie Chopin z biedronki najszybciej się rozwija.
Anda 22:23, 12 kwi 2017

gosika67 napisał(a)
Ewka jestem u Ciebie i wiosna szybciej do Ciebie trafiła, tulipanki jak marzenie, drzewka owocowe wcześniej kwitną jak u mnie i miejmy nadzieję,że przymrozków nie będzie.
Napisz co z ciemiernikami teraz się robi, bo mam kilka sadzonek, czy teraz je się wysadza i jakie miejsce preferują.
Jak Twoje róże? Wszystkie się odliczyły?

Mam nadzieję, że przymrozków nie będzie. Na razie nic ich nie zapowiada.
Ciemierniki sadź do ziemi. Obetnij stare liście i podlewaj Lubią półcień i nie za sucho. U mnie się wysiewają na potęgę. Nie lubią kwaśnej ziemi, ale gdzieś czytałam, że u kogoś nawet w kwaśnej dobrze rosły. Ech, te rośliny, zawsze zaskoczyć potrafią
Róże wszystkie ładnie puszczają. Tylko Young Lycidas sadzony zeszłego lata w sierpniu marny, cieniutki. Wypuszcza listki i może w tym roku się jakoś wzmocni.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 22:24, 12 kwi 2017

Powtórzęśliczne. Zapisałam , może gdzieś znajdę jesienią. Marzy mi się mieszanka tulipanowa,białe i różowe i może właśnie takie ciemniejsze. Jeszcze różowe kwitnące razem z nimi muszę znaleźć.
Anda 22:24, 12 kwi 2017

jazzy napisał(a)
Ewa, Twój wiosna jest po prostu idealna! I idylliczna

Fajnie by było, jakbym wszędzie taką idyllę miała, nie tylko na fotkach
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
frezja 22:26, 12 kwi 2017

Anda napisał(a)

Ewuś, tak chyba jest A narcyzy pięknie pachną. Nawet parę do wazonu wstawiłam

Przez przypadek dzisiaj powąchałam...no cudo masz dużo, to możesz do wazonu..szkoda,że nie pomyślałam wczoraj, bo mogłam wręczyć córce z okazji urodzin. Czy one się namnażają?? nawet nie wiem, czy gdzieś wpisałam sobie nazwę odmiany.
Anda 22:26, 12 kwi 2017

gosika67 napisał(a)
Wszystko u Ciebie dużo większe, u mnie Chopin z biedronki najszybciej się rozwija.

Cieplejszy klimat Za to lato potrafi być bardzo mokre i chłodne. W zeszłym roku cały czerwiec, codziennie padało. Z róż żadnej radości nie miałam.
anna_t 22:29, 12 kwi 2017

Anda napisał(a)
Kocimiętka kwitnie

szok! Z miesiąc do przodu jesteś
piekne foty Ewus
Anda 22:30, 12 kwi 2017

Margerytka40 napisał(a)
Powtórzęśliczne. Zapisałam , może gdzieś znajdę jesienią. Marzy mi się mieszanka tulipanowa,białe i różowe i może właśnie takie ciemniejsze. Jeszcze różowe kwitnące razem z nimi muszę znaleźć.

Ten biały tulipan Purissima ma "siostrę" - Flaming Purissima. Może trafisz obie odmiany. Kwitną w tym samym czasie.
Anda 22:32, 12 kwi 2017

frezja napisał(a)

Przez przypadek dzisiaj powąchałam...no cudo masz dużo, to możesz do wazonu..szkoda,że nie pomyślałam wczoraj, bo mogłam wręczyć córce z okazji urodzin. Czy one się namnażają?? nawet nie wiem, czy gdzieś wpisałam sobie nazwę odmiany.

To jest odmiana Acropolis. Też przez przypadek w zeszłym roku odkryłam ich zapach
Anda 22:33, 12 kwi 2017

anna_t napisał(a)
szok! Z miesiąc do przodu jesteś
piekne foty Ewus

Aniu, cóż za interesujący avatar

No pogoda łaskawa w tym roku

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies