Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

tulucy 18:59, 13 kwi 2017

Przeżyję jakoś te Twoje zdjęcia ale tylko dlatego, że moja kocimiętka też już powoli kolor pokazuje i malus Ola ma pąki... I czereśnia kwitnie.

Derenia chciałabym jadalnego, celem uskuteczniania nalewek, no i jakoś nie mogę dobrać sobie... Może jeszcze się uda. Bo celem karmienia pierzastych to i śś by się nadawała...

Ps. Zdjęć magnolii nie mam. To stellata, zwykła i rosea.
Anda 19:05, 13 kwi 2017

Babka, Olu - to nie ja, to wiosna czaruje

Rozark, Reniu - nowe roze piekne, zwlaszcza Anna Purna U mnie w tym roku brak miejsca na nowe roze
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 19:25, 13 kwi 2017

AsiaK_Z, Asiu, u nas dzis tez chlodno bylo, ale przyrody juz chyba nic nie zatrzyma, za bardzo juz rozbujana

amelia_b, Ameli - ta kocimietka wczesnie stratuje, ta wieksza Walkers Low jeszcze nie jest tak daleko

Iwk4, Iwonko - no wiosna daje czadu, naprawde rowniez jestem zaskoczona

Katkak, Kasiu - zaraz lece do Ciebie

Zana, Anula - bardzo jestem ciekawa, kiedy zakwitna

Kasia_CS, Kasiu - po paru latach sie rozrosna i bedzie ich wiecej

Kasya, Kasiu - jeszcze troszke i u Ciebie tez tak bedzie

Juzia, no prawie lato Mam nadzieje, ze latem bedzie ladnie, ale nie za goraco i za sucho.

Iwka, Iwonko - moje tulipki tez troche mniejsze niz w zeszlym roku, ale ich wiecej. Musze troche wiecej nawozu im chyba dawac

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Juzia 19:34, 13 kwi 2017

Anda napisał(a)

Juzia, no prawie lato Mam nadzieje, ze latem bedzie ladnie, ale nie za goraco i za sucho.

Oby tylko nie za mokro!!!
Resztę jakoś przeżyję
Anda 19:39, 13 kwi 2017

Kawa, Kami - paczki na rozy tez mnie zaskoczyly

Mixtoorka, Karo - bez chyba jeszcze nigdy u sasiadki tak wczesnie nie kwitl

Makao, Aniu - "magentowe" fajne, bo sie fajnie rozrastaja Paczki tylko na LO, a Mme Boll tez ma dopiero malutkie przyrosty. Roza rozy nierowna

Abiko, Aga - znam to uczucie wypatrywania paczkow na rozach Jeszcze troche i u Ciebie tez sie pojawia Fajnie, ze Obelisk Ci sie spodobal

MonikA - o zimie to juz zapomnialam, cale szczescie Pomysle o niej w sierpniu

Malgorzata_, Gosiu - jeju, deszcze ze sniegiem, mam nadzieje, ze prognoza sie nie spelni. Tutaj pogoda tak zwariowala ludzi, ze juz niektorzy chca pomidory do gruntu sadzic i zapaly im studzic musze

inka74, Iwonko - te tulipany to prawdopodobnie Blue Magenta. Kupowane dawno i wtedy nie zwracalam uwagi na nazwy Roze przezimowaly dobrze, ale dwie mlode chryzantemy od Gosi niestety nie, w donicach nie daly rady

Milka, Irenko - no szok, dla mnie tez

07_Rene, Reniu - u mnie w tym roku wszystko wyjatkowo wczesnie I ciesze sie bardzo

Johanka77, Asiu - to bardzo wczesna odmiana, ona zawsze w kwietniu zaczyna

Anda 19:42, 13 kwi 2017

tulucy napisał(a)
Przeżyję jakoś te Twoje zdjęcia ale tylko dlatego, że moja kocimiętka też już powoli kolor pokazuje i malus Ola ma pąki... I czereśnia kwitnie.

Derenia chciałabym jadalnego, celem uskuteczniania nalewek, no i jakoś nie mogę dobrać sobie... Może jeszcze się uda. Bo celem karmienia pierzastych to i śś by się nadawała...

Ps. Zdjęć magnolii nie mam. To stellata, zwykła i rosea.

Ha, czyli moja wiosna az taka wyjatkowo wczesna wcale nie jest Fotki prosze pokazac, wizytowke robic

Derenia jadalnego tez bym chciala. Sa tutaj takie dwie odmiany ktore podobno dobrze smakuja i jak tylko bede miala miejsce, to bede je sadzic (czyli za ok. 5 lat )

Anda 19:43, 13 kwi 2017

Juzia napisał(a)

Oby tylko nie za mokro!!!
Resztę jakoś przeżyję

Za mokro na razie sie nie zapowiada, przynajmniej u mnie

tulucy 20:16, 13 kwi 2017

Naśmiecę na chwilę u Ciebie i zaraz posprzątam

Crocus rose
Anda 20:19, 13 kwi 2017

Lucy, zostaw Masz wiosne jak marzenie Crocus Rose ma fajne listeczki. Nie dziwota ze i kwiat troche inny
tulucy 20:28, 13 kwi 2017

Dziś znalazłam​ masę pąków na c.montana Elisabeth... Tylko żeby ich przymrozki nie złapały... i moja "najstarsza" dwuletnia magnolia bodajże Yellow River ma 2!!!! pąki... ( Nie pamiętam, którą kupiłam, chciałam chyba Elizabeth, a trafiłam na tę, albo odwrotnie )