Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

07_Rene 11:06, 07 kwi 2017

Bardzo lubię Twoje zdjęcia Każde nieprzeciętnie dobre

Ewo, a jak dbać o rozmaryn? Kupiłam ostatnio doniczkę, stoi na razie w domu na parapecie... Raz miał przywiędłe końcówki pędów, podlałam i teraz znowu liście gubi.
Anda 11:20, 07 kwi 2017

07_Rene napisał(a)
Bardzo lubię Twoje zdjęcia Każde nieprzeciętnie dobre

Ewo, a jak dbać o rozmaryn? Kupiłam ostatnio doniczkę, stoi na razie w domu na parapecie... Raz miał przywiędłe końcówki pędów, podlałam i teraz znowu liście gubi.

Reniu, dziekuje

O moj rozmaryn nie dbam jakos szczegolnie. Mozna powiedziec nawet, ze go zaniedbalam, bo nie cielam go od poczatku i od dolu jest lysy. Nie podlewam go i nie nawoze. I rosnie Miejsce ma zaciszne i bardzo sloneczne.
Twoj najlepiej powoli przyzwyczajaj do zimna i wystawiaj na dzien na dwor. Jesli masz jakies zaciszne i bardzo, mega sloneczne miejsce, najlepiej wystawa poludniowa, przy jakims murze, zabudowie, to mozesz go tam koncem kwietnia posadzic. Tylko na poczatku go jednak podlewaj, tak przez pierwsze trzy miesiace. Jesli mu sie to miejsce spodoba, to przezimuje
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
frezja 14:01, 07 kwi 2017

Ewa, wstawiłam moją MW.
Gruszka_na_w... 14:38, 07 kwi 2017

Moje hibiskusy też już ruszyły. Chodziła za mną śliwa dziecięca parę lat temu, ale dostępna była tylko w formie krzewiastej.Za niska była do moich potrzeb. Świetny zakup poczyniłaś z ta szczepiona odmianą. Tulipany pięknie się prezentują. Sąsiad z sadem to skarb!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
anbu 18:23, 07 kwi 2017

Śliwa dziecięca piękna

Dzięki za propozycje trawek u mnie Obcykana jesteś w roślinach, że ho ho
gosika67 21:31, 07 kwi 2017

Witaj Ewka , róże w donicach posadzone, puszczają listki, ciekawa jestem jakie będą miały kwiaty. Jak się mają Twoje w donicach?
Mój2 -letni hibiskus nie ruszył jeszcze , boje się że zmarzł, przecież go okryłam.
A może to jakaś późniejsza odmiana, poczekam, jestem cierpliwa.Pozdrawiam ogrodniczki.
Anda 22:11, 07 kwi 2017

frezja napisał(a)
Ewa, wstawiłam moją MW.

Trzymam kciuki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 22:14, 07 kwi 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Moje hibiskusy też już ruszyły. Chodziła za mną śliwa dziecięca parę lat temu, ale dostępna była tylko w formie krzewiastej.Za niska była do moich potrzeb. Świetny zakup poczyniłaś z ta szczepiona odmianą. Tulipany pięknie się prezentują. Sąsiad z sadem to skarb!

Śliwa bardzo mi się podoba. Za parę lat jak się bardziej zagęści będzie naprawdę ładna Tulipanki sprawiają radość, chociaż teraz, sama jestem zaskoczona, bardziej podobają mi się moje białe. Świetnie rozświetlają rabatę.

Anda 22:15, 07 kwi 2017

anbu napisał(a)
Śliwa dziecięca piękna

Dzięki za propozycje trawek u mnie Obcykana jesteś w roślinach, że ho ho

Mam patelnię i mam tą trawkę Aż tak obcykana to nie jestem
Anda 22:19, 07 kwi 2017

gosika67 napisał(a)
Witaj Ewka , róże w donicach posadzone, puszczają listki, ciekawa jestem jakie będą miały kwiaty. Jak się mają Twoje w donicach?
Mój2 -letni hibiskus nie ruszył jeszcze , boje się że zmarzł, przecież go okryłam.
A może to jakaś późniejsza odmiana, poczekam, jestem cierpliwa.Pozdrawiam ogrodniczki.

Moje w donicach już bujne. Dzisiaj zobaczyłam pierwszego pączka kwiatowego na Louise Odier. Ta rośnie na rabacie
Czekaj na hibiskusa, jeszcze ma trochę czasu. Pozdrawiam Gosiu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies