Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Magara 22:48, 09 sty 2026

Jest zima, musi być zimno
Ale jakie widoczki ładne śniegowo-mrozowe za to masz

U nas dziś znowu w nocy -15 było. Kurier, który po południu przywiózł paczkę mówił, że u niego (15 km dalej) rano było -22 Zakopane może się schować
Rumianka 17:02, 10 sty 2026

Jolu - na brak sniegu nie narzekam, wręcz mamy go w nadmiarze, a obecnie właśnie sypie jakaś kaszka.

Asiu - ja podobnie, zimy nie lubię, ale te bajkowe widoczki już tak, szczególnie jak snieg jest taki czyściutki.

Basiu - najpiękniejsze widoczki są wówczas gdy mróz skrzypiący pod butami, a słoneczko przyświeca, drobinki śniegu skrzą się cudownie.

Aniu - jak bardzo też tęsknię do wiosny, stale oglądam fotki.

Daguś - kiedyś też słyszałam podobne odgłosy dochodzące z głębin jeziora, było niesamowite przeżycie. Fajnie, że czegoś takiego doświadczyłaś...
Rumianka 13:30, 17 sty 2026

Z każdej strony oblodziło nas, ślizgawka na maxa. Na fotce widać o ile ulica jest wyżej domu, spadek wjazdu północny i nawet przy grzejącym słoneczku promienie zamiast roztapiać lód, to ślizgają się po nim. Przy próbie wyjazdu auto stanęło w poprzek i był wielki kłopot, by wyjść z tego cało. Piachu nasypane "tony", ale zamarznięty razem z lodem, opony zimowe nówki, nie dały rady, a zapowiadają jaszcze większe mrozy, więc będzie kicha. Kiedyś sypnęliśmy soli, tylko na swój kłopot, bo posypała się górna warstwa betonowego wjazdu.
Magara 22:43, 17 sty 2026

Elisko, ale Ty tak masz na działce czy w mieście???
Rumianka 12:02, 18 sty 2026

W mieście oczywiście...na działce mam równy teren.
Alija 12:32, 18 sty 2026

Elisko, śniegu teraz to chyba nigdzie nie brakuje, o mrozie nie wspomnę i lepiej się nie zapowiada. U nas rano było 13 na minusie i ma być tylko więcej. Takiej zimy dawno nie było. Pozdrawiam cieplutko.
Basieksp 15:13, 18 sty 2026

Dokucza nam ta zima, niestety. Myślałam, że prognozy się nie sprawdzą i teraz będzie już po zimie. A tu przyszły tydzień ma być nadal zimowy.
anpi 21:38, 18 sty 2026

Ślizgawki nie zazdroszczę, ale zimowe widoczki na działce i przy domu urocze!
Rumianka 14:10, 22 sty 2026

Dziękuję za odwiedzinki, wczoraj wreszcie po 2-ch tygodniach udało sie wyjechać z posesji na ulicę. Gruba warstwa piachu nasypanego na wjazd zamarzła z tym lodem, który był pod spodem i zrobiła się "tarka", która umozliwiła wyjazd autem. Sukces... Bylismy uziemieni na te 2 tygodnie, i spraw które wymagają jazdy samochodem nie dało sie wcześniej pozałatwiać. Dopiero teraz. Zima dała do wiwatu.
sylwia_slomc... 19:19, 22 sty 2026

Zasypało, zamroziło, oblodziło. Dobrze, że nic się Wam nie stało przy tym wyjeżdżaniu. Choć potrafi mieć wiele uroku ja jakoś za zimą nie przepadam wcale.