Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Joku 15:56, 18 lis 2025

Czytam o uszkodzonym zębie, życzę zręcznego, sprawiającego mało bólu i niedrogiego dentysty.
W moich rejonach dzisiaj w nocy pojawił się śnieg. Jak u ciebie?
Rumianka 14:18, 19 lis 2025

mirkaka napisał(a)
To się musiałaś nacierpieć z tą nogą bardzo współczuję.
Teraz w domku poczekasz spokojnie na wiosnę, U mnie wiosną też był mysikrólik, ale uderzył w okno i był taki osowiały, wzięłam go na ręce, ogrzewałam, w końcu doszedł do siebie i poleciał, jeszcze takiego maleńkiego ptaszka nigdy nie widziałam Nawet nie przypuszczałam że w moim ogrodzie takie ptaki mogą się pojawić Rudziki i sikorki, zięby są zawsze widoczne

W moim ogrodzie ciągle widywała pliszki, ale od chyba 3 lat nie ma ani jednej, za to sroki i sójki rywalizują ze sobą. Widzieliśmy jak sroka przyniosła sobie bułkę i schowała w tui, a za chwilę pojawiła się sójka i wyciągnęła tę bułkę, sroka zareagowała błyskawicznie, no i toczyły niezłą walkę...
Rumianka 14:19, 19 lis 2025

Wafel napisał(a)
Współczuję tych zdrowotnych problemów dobrze, że wracasz do sił. Chciałam zamknąć sezon w czwartek, ale zapodziała się gdzieś w trasie moja zamówiona paczka z ostatnimi sadzonkami bylin, a tu pogoda nie do roboty już, przymrozki, deszcze, zimno. Też mi się zachciało jeszcze sadzić, no to mam nauczkę...

Jeszcze niedawno spacerek wyciągał z ogrodu, a tu takie zimno się zrobiło. Takie pogody mnie wnerwiają...ale cóż...jaki mam na to wpływ?
Rumianka 14:21, 19 lis 2025

ewsyg napisał(a)
Rumianko, ale masz piękny ogród. Musze tutaj wpaść na dłużej, dzisiaj pozostawiam pozdrowienia.

Witam Ewo w moich progach, dziękuję za pochwały i zapraszam na dłużej....Twój wątek też muszę sobie przypomnieć, bo kiedyś bywałam tam często, lecz nie pamiętam czy zostawiałam wpisy...
Rumianka 14:23, 19 lis 2025

eda napisał(a)

Nic nie pozostaje w takim razie tylko zdrówka życzyć i powodzenia z ząbkiem Elisko i spokoju w ogrodzie cieszę się, że już lepiej z nóżką i masz rację nie ma co szaleć za bardzo z rabatami i ja sama też już się pukam w tył głowy i sobie mówię stop kobieto ... macham serdecznie ...

Dzięki Edytko...Tworząc przed kilkoma laty nowe wciąż rabaty nie pomyślałam, że pracy będzie coraz więcej, bo przecież rośliny rozrastają się szybciej niż myślimy i robi się roboty huk...
Rumianka 14:26, 19 lis 2025

Joku napisał(a)
Czytam o uszkodzonym zębie, życzę zręcznego, sprawiającego mało bólu i niedrogiego dentysty.
W moich rejonach dzisiaj w nocy pojawił się śnieg. Jak u ciebie?

Z rwaniem zęba stchórzyłam...jeszcze czekam, chociaż nie wiem na co? Śnieg to i u mnie był wczoraj, a dziś usuwałam jeszcze suchelce przekwitłych marcinków. Brr...
anabuko1 14:29, 19 lis 2025

Rumianka napisał(a)
Swidośliwa w jesiennej szacie

Ten różowy krzew na 3,4 i 5 zdjęciu to ???
Przepięknie się wybarwil.
Rumianka 14:31, 19 lis 2025

Mam jeszcze kilka fotek zanim zakończyliśmy sezon ogrodowy.

Tawuły japońskie jesienią wyglądają rewelacyjnie, rozświetlają ogród
Rumianka 14:34, 19 lis 2025

Rabata z kotwicą , fotki z kazdej strony
Rumianka 14:36, 19 lis 2025