Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Pszczelarnia 15:11, 26 kwi 2016

Milka napisał(a)
Elisa, rany jakie zakupy i w takiej cenie! Super!
Co do hortensji o którą pytasz, nie znam jej i nie mam, więc będziesz chyba pierwsza, która nam tą wiedzę dostarczy

Ja mam Unique - miałam. Wydałam. Z powodu pokroju. Pędy się kładły jakby w U. Babopielka też ma takie spostrzeżenia - a ona jest znawczynią hortensji
eliza3 17:55, 26 kwi 2016

Zakupy fajne, zobaczymy jak się będą sprawowały, sama jestem ciekawa...
kamila66 18:11, 26 kwi 2016

Widziałam te hortensje ale się nie skusiłam, zakochana jest w vanilkach i limkach
Rumianka 20:04, 26 kwi 2016

Widzę, że rozbuchałam hortensjowy temat...Dziękuję wszystkim za informacje i dyskusje... Sadząc je, obejrzałam, że system korzeniowy ładnie rozrośnięty, więc jest nadzieja, że się przyjmą...Może kogoś zadziwiłam ilością...Otóż nastawiłam się na hortensje w tym roku, próbując ukorzenić patyczki moich limek...Sadziłam je w lutym, ale nie wypuścił ani jeden badylek...A dalej wyglądają tak...
LyraBea 11:35, 27 kwi 2016

Rumianka napisał(a)
Widzę, że rozbuchałam hortensjowy temat...Dziękuję wszystkim za informacje i dyskusje... Sadząc je, obejrzałam, że system korzeniowy ładnie rozrośnięty, więc jest nadzieja, że się przyjmą...Może kogoś zadziwiłam ilością...Otóż nastawiłam się na hortensje w tym roku, próbując ukorzenić patyczki moich limek...Sadziłam je w lutym, ale nie wypuścił ani jeden badylek...A dalej wyglądają tak...

Elisa, od lutego stoja jak zaklete? Kurcze, to chyba sie nie przyjęły...Chociaz moze przyczaily się i od ziemi odbija. Nie wiem. Sama na pewno widzisz czy w nich zycie sie tli. Nie mają za sucho?
Ja przy wiosennym cieciu patyki prosto w ziemie wetknelam i poki co siłą rozpedu liscie rosną, ale wiem, ze nie musi byc to gwarancja powodzenia. Tez czekam.
gobasia 11:44, 27 kwi 2016

Ja tez tak dla praktyki próbuję ukorzenić patyki,i tak...kilka wetknęłam w ziemię w pobliżu krzewu hortensji,i te puscily małe listki i wyjęłam jeden i są korzonki.Część włożyłam do wody puściły ładne liście ,ale korzeni nie widać,ale listki zaczęły ginąć....zobaczymy co będzie dalej
zoja 13:32, 27 kwi 2016

Rumianka napisał(a)

Elisa nawet jak rozbuchałaś to dla mnie dobrze, bo mój eM też tego mi nakupił i cieszę się ogromnie . Ja mam 6 tych unique i 6 pink lady - nawet jeśli się pokładają, to co? damy jakieś podpórki, a pięknie musi być!
Dobrze, że piszesz iż korzonki ładne, bo ja z sadzeniem swoich muszę poczekać na pojawienie się tuj, których jeszcze nawet nie kupiliśmy.

Mi też z patyczkami w lutym nie poszło a w kwietniu jak sadziłam nowo kupione to po obcięciu patyczki powtykałam koło rośliny - i wszystkie gałązki równo puszczają listki - zobaczę na następną wiosnę czy coś się przyjęło po tych ostatnich zakupach to już czuję luz - będzie jak będzie

edit: a sadząc przycinałaś je? bo ja się waham i nie wiem
Basilikum 14:38, 27 kwi 2016

ja dostalam od Irenki patyki, wsadzilam w ziemie i wszystkie co do jednego wypuscily listki, nie sprawdzalam jeszcze co z korzonkami ale wygladaja jak narazie super.
Rumianka 18:26, 27 kwi 2016

LyraBea napisał(a)

Elisa, od lutego stoja jak zaklete? Kurcze, to chyba sie nie przyjęły...Chociaz moze przyczaily się i od ziemi odbija. Nie wiem. Sama na pewno widzisz czy w nich zycie sie tli. Nie mają za sucho?
Ja przy wiosennym cieciu patyki prosto w ziemie wetknelam i poki co siłą rozpedu liscie rosną, ale wiem, ze nie musi byc to gwarancja powodzenia. Tez czekam.
Najpierw po wsadzeniu patyczków miałam doniczki przez kilka dni w piwnicy, a od dawna stoją na dworze i nic się nie dzieje ciekawego...
Rumianka 18:28, 27 kwi 2016

gobasia napisał(a)
Ja tez tak dla praktyki próbuję ukorzenić patyki,i tak...kilka wetknęłam w ziemię w pobliżu krzewu hortensji,i te puscily małe listki i wyjęłam jeden i są korzonki.Część włożyłam do wody puściły ładne liście ,ale korzeni nie widać,ale listki zaczęły ginąć....zobaczymy co będzie dalej
Basiu, jak zauważyłaś korzonki, to znaczy, że sukces osiągnęłaś...Trzymam kciuki...