Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Rumianka 19:45, 08 maj 2016

floks szydlasty w tym roku- mizerotka

niezawodne bratkowo

przesadzona w ub roku brzózka pendula- ma się dobrze...
Rumianka 21:37, 08 maj 2016

Warmia napisał(a)
Stwierdzam, że moja B jakaś felerna, bo nie mieli ani hortensji, ani traw Normalnie foch. Twoje zakupy rewelka. A w ogrodzie cudna wiosna. Naczekałaś się i nareszcie masz.
Martuś, żebyś wiedziała jak mnie już nerw brał, bo u wszystkich wiosna rozgościła się dawno, a u mnie nie działo się nic, a nic,,,aż wreszcie ruszyło...

Sylwia słomc napisał(a)
Śliczne tulipanki i plamami posadzone
niektóre gatunki tak fajnie się zagęszczają same...

gobasia napisał(a)
Piękna wiosna .a smagliczka świeci jak słoneczko uwielbiam ją
O tak, potrafi wytworzyć poduchę niesamowitych rozmiarów..

ryska napisał(a)
Pozdrawiam wiosennie
Renatko rownież pozdrawiam...

olga80 napisał(a)
u mnie też nie mieli hortek a traw może z 10 i zero zainteresowania nimi
Trawy oglądałam, ale takie przesuszone więc dałam sobie spokój z nimi...

Sylvana napisał(a)
Śliczna ta smagliczka. Kupiłam w tym roku nasiona, ale pewnie i tak nic nie wyrośnie...jakoś nie mam ręki do nasion...a może cierpliwości. Jednakże Twój dywanik mnie zmobilizował i spróbuję szczęścia jeszcze raz....bo cudny jest.
Warto próbować dla takich efektów...
Rumianka 21:39, 08 maj 2016

Miałam nadzieję, że sporo nadrobię w odwiedzaniu innych wątków, ale net tak muli, że czekanie dłuży się...
Rumianka 22:34, 08 maj 2016

U mnie sporo strat, bo danica padła w ilości 2 szt, lawenda, irysy, co bardzo mnie zdziwiło, niektóre berberysy Orange Rocket nie dają znaku życia, hortensje bukietowe albo jeszcze śpią albo padły...klon palmowy kaput, sporo żurawek, mak, część złotlinów, a nawet hosty są szkliste, więc jakiś przymrozek je skosił...
L00zak 23:10, 08 maj 2016

Ojej, może jeszcze się obudzą… Trzymam mocno kciuki
Lukasz2013 23:12, 08 maj 2016

Rumianka napisał(a)
U mnie sporo strat, bo danica padła w ilości 2 szt, lawenda, irysy, co bardzo mnie zdziwiło, niektóre berberysy Orange Rocket nie dają znaku życia, hortensje bukietowe albo jeszcze śpią albo padły...klon palmowy kaput, sporo żurawek, mak, część złotlinów, a nawet hosty są szkliste, więc jakiś przymrozek je skosił...

U szkoda
ryska 23:21, 08 maj 2016

Tyle roślin wypadło, wielka szkoda. Niby miejsce na nowe ale ja nie lubię takich wątpliwych niespodzianek. Pozdrawiam
Gruszka_na_w... 23:39, 08 maj 2016

Bardzo współczuję tych straconych roślin. W momencie zakładania ogrodu są szczególnie nieprzyjemne. Raz, że po zakończeniu budowy zwykle kasa świeci pustkami, a dwa, że takie ubytki potrafią podciąć skrzydła. Młody ogrodnik nie ma jeszcze wystarczającego hartu ducha, żeby powiedzieć: mam miejsce na inna roślinę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
hanka_andrus 23:50, 08 maj 2016

Współczuję! Moje hortki bukietowe dopiero się budzą, może i Twoje jeszcze śpią. Zimniej miałaś.
boguslawa_ma... 06:39, 09 maj 2016

Rumianka napisał(a)

U mnie hort, ogrodowe teraz zmarzły,każdy ma jakies straty, ale są inne kwiaty ,ładnie masz czyściutko ,chociaż mówisz że nic nie robiłaś.
Zobacz u mnie koszyk .