Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Rumianka 13:21, 13 lis 2016

Dorotko, Sylwio oraz Milko...bardzo dziękuję za tak miłe słowa i aż rumieńce wyszły mi na poliki...Dzięki
Rumianka 22:15, 14 lis 2016

Nie lubię takiej pogody jaka jest ostatnio i nawet nie robię żadnych fotek ogrodowych... Narazie szukam inspiracji. Mam do zagospodarowania 8 ciekawych dachówek, na które brakuje mi pomysłu...znaczy, hmm mogłabym w nich posadzić rojniki, ale nie mam pomysłu gdzie umieścić te dachówki, w co je wkomponować?
Rumianka 19:51, 15 lis 2016

Ostatniej nocy do mnie zawitał prawdziwy superksiężyc...
GorAna 20:10, 15 lis 2016

Rumianka napisał(a)

O Matko....czy ze mną coś nie tak?...czy ja widzę podwójnie?
Eliza, co to za zjawisko?....ja widziałam wczoraj księżyc, ale spacerował po niebie w pojedynkę
Rumianka 20:16, 15 lis 2016

Jak zrobiłam pierwsze zdjęcie, to sprawdziłam w aparacie czy dobrze wyszło...zareagowałam identycznie jak Ty...Ze zdziwieniem patrzyłam na niebo widząc jeden księżyc, zrobiłam więc następne zdjęcia i ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu znów sytuacja się powtórzyła...!!! Księżyc chyba chodził z latarką?
GorAna 20:19, 15 lis 2016

Rumianka napisał(a)
Jak zrobiłam pierwsze zdjęcie, to sprawdziłam w aparacie czy dobrze wyszło...zareagowałam identycznie jak Ty...Ze zdziwieniem patrzyłam na niebo widząc jeden księżyc, zrobiłam więc następne zdjęcia i ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu znów sytuacja się powtórzyła...!!! Księżyc chyba chodził z latarką?

Trzeba było okno otworzyć, a nie przez szybkę
violka171 20:23, 15 lis 2016

super
sylwia_slomc... 20:42, 15 lis 2016

Ale świetny efekt - kosmos
AsiaK_Z 22:08, 15 lis 2016

Rumianka napisał(a)

Nawet księżyc potrzebuje przewodnika
U mnie łysy wczoraj nakrył się kołderką i tyle go widziałam
Rumianka 17:55, 19 lis 2016

Zachęcona, suchą i ciepłą pogodą jak na tę porę, zdopingowałam eMa do pomocy przy przestawianiu pergoli...Od jakiegoś czasu naszła mnie ochota na taką małą rewolucyjkę w ogrodzie z uwagi na to, że rośliny podrosły i zrobiło się im ciasno i tak na kupie wszystko rosło...Na dodatek była jeszcze inna niedogodność...Spadający śnieg z dachu ubijał się na dolnej części schodów, a pergola z różami rzucająca cień uniemożliwiała szybkie topnienie śniegu... A więc teraz ostatnie spojrzenie na pergolę stojącą przy zejściu ze schodów...

sporo siły trzeba było użyć, żeby wytargać to ustrojstwo z miejsca, no i już po zawodach...pergola znikła...otworzyła się przestrzeń, zostały jedynie do przesadzenia róże pnące...ale to może w poniedziałek jak nie będzie padać...

ta rabata z koszykami jest do przerobienia po przesadzeniu róż...

pergola znalazła miejsce tam, gdzie uparł się eM, a mój pomysł wcale nie został wzięty pod uwagę, a szkoda, bo można było chociaż zrobić przymiarkę...nie miałam szans, eM silniejszy ode mnie, ale już pozamiatane i musi tu pozostać... róże będą rosły po bokach tak jak poprzednio...