Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Rumianka 12:59, 14 cze 2017

agnieszka_m napisał(a)

Już się cieszę

Tfu, tfu...nie zapeszajmy...
Rumianka 13:00, 14 cze 2017

hanka_andrus napisał(a)
Podglądnęłam Twojego chorego Rh. Zrób mu solową fotkę. Wydaje się, że tylko część jest nadwyrężona, w takim układzie usunęłabym całkowicie chore gałązki, i podlewałabym miksturą od Bogdzi. Ale trzeba mu się dobrze przyjrzeć przed ciachaniem.

Haneczko, ten RH jest cały taki chory...muszę gdzieś poszukać mikstury od Bogdzi...
Rumianka 13:05, 14 cze 2017

Basinkowo napisał(a)
Podglądam Twój wątek od dłuższego czasu i zainspirowana twoim ogrodem kupiłam w zeszłym roku kostrzewę siną. Jestem z niej bardzo zadowolona - wygląda pięknie. Mam jednak pytanie: czy ją się przycina po kwitnieniu? Mają w tej chwili piękne, falujące na wietrze kłosy .

Basiu witam Cie w moich progach...jest mi bardzo miło, że coś spodobało się i Tobie...Kostrzewę przed laty ciachałam na kulki nie dopuszczając do kwitnienia, aż raz zdarzyło się, że nie przycięłam i okazało się, że ma piękne pióropusze...Teraz przycinam dopiero wówczas gdy zrobią się brzydkie...Często je dzielę i wtedy tnę by się zagęściły...
Rumianka 13:06, 14 cze 2017

patrycja napisał(a)
Takimi fotami można oczy nacieszyć

Dzięki....dzięki....
kamila66 13:38, 14 cze 2017

Runianko rabaty wymuskane do perfekcji czy Ty trawnik zdzierałaś, blady bardzo jest?
Rumianka 19:10, 15 cze 2017

kamila66 napisał(a)
Runianko rabaty wymuskane do perfekcji czy Ty trawnik zdzierałaś, blady bardzo jest?

Trawnik poprostu wysuszony słońcem, ponieważ rośnie na piasku...przez który woda przelatuje migiem...Przed laty podwyższaliśmy poziom działki o 50-60 cm i wówczas tylko na taką marniutką ziemię było nas stać... A efekty teraz są jakie są...niestety...Tylko w deszczowe lato jest zielono. A tak kicha...
Rumianka 19:13, 15 cze 2017

Mak uratowany z chaszczowiska...odwdzięcza się...

parzydło leśne jedno już ładnie kwitnie, a to jeszcze się ociąga...
Rumianka 19:15, 15 cze 2017

Szałwia omszona, to jednak wdzięczna roślina i ładnie zimuje w naszym klimacie...

słoiki dostały różowe wstążeczki i poszły pod berberys...
Warmia 19:23, 15 cze 2017

Też mam taki mak. Rośnie sobie pod płotem , nikomu nie zawadza, więc go zostawiłam. U mnie parzydło już przekwita.
Słoiki wyglądają uroczo, tylko, że ja widzę białe wstążki
gosika67 19:33, 15 cze 2017

Witaj Eliso ale fajny sagan, pierdoły Twoje (różne lampiony i ozdoby) podobają mi się, ten pień z dziurami też. Ja mam też wielki pień i myślę zrobić z niego ciurkadełko.
Szałwia niezastąpiona, prawie wszyscy ją mamy.