Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Rumianka 21:39, 09 lis 2015

Anda napisał(a)

Hehe, skąd ja to znam

No ale ja bardziej od prasowania nie lubię odkurzania, mycia podłóg i okien. Prasowanie nie jest takie złe Tylko, że prasuję jedynie rzeczy, które muszą być wyprasowane. Nic ponad to

Nie jesteśmy ideałami i tak już jest, że jeden lubi to, a drugi co innego. Tak jest ok, byłoby nudno, gdyby wszyscy byli tacy sami...Mnie się zdarzają takie sytuacje, że gdy sobie zaplanuję konkretną pracę w ogrodzie, to już w tym momencie nie polubię żadnej pracy domowej...
Rumianka 21:41, 09 lis 2015

olga80 napisał(a)
Zaczarowałaś mnie swoim ogrodem koniczynka jest fantastyczna

Dzięki, ale mnie podbudowałaś na poczatek tygodnia...
Rumianka 21:45, 09 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Martuś to masz już dwie I to nie dlatego, że lubię tylko jak mi się dzieci urodziły z alergiami i AZS to lekarz kazał śpioszki i pieluszki prasować z obu stron bo wysoka temperatura odkaża czyli wyjaławia bakterie. I ......tak już zostało, skarpety też prasujęBo w końcu doszłam do wniosku , że one też mogły by być jałowe, wiadomo , że stopy się pocą , nie każde pranie da się wyprać w wysokich temperaturach.....więc zostaje żelazko I nawet jestem z tego zadowolona

Sylwio, no jesteś poprostu niesamowita. Też miałam podobnie jak dzieciaki były małe, ale dzieci wyrosły, a mnie już przeszło...i dobrze mi z tym...
hanka_andrus 09:28, 10 lis 2015

Prasowanie już zostawcie w spokoju, weźcie się za inne prace w ramach relaksu. Poszerzenie rabaty bardzo mi się podoba. A co tam dosadzać będziesz?
Rumianka 09:34, 10 lis 2015

hanka_andrus napisał(a)
Prasowanie już zostawcie w spokoju, weźcie się za inne prace w ramach relaksu. Poszerzenie rabaty bardzo mi się podoba. A co tam dosadzać będziesz?

Hanusiu, tam już rośnie wszystko co ma być, tylko na zdjęciu nie widać. Jest tam posadzona 1)wysoka rudbekia, 2)coś podobnego do małych słoneczników (zimujące) - to w rogu, a po łuku posiałam malwy- są 2cm, przed nimi rozsadziłam kostrzewę siną w 9 kępkach i na brzegu jest ukorzeniona trzmielina jako obwódka.
Iggia 09:41, 10 lis 2015

Rumianka napisał(a)

Hanusiu, tam już rośnie wszystko co ma być, tylko na zdjęciu nie widać. Jest tam posadzona 1)wysoka rudbekia, 2)coś podobnego do małych słoneczników (zimujące) - to w rogu, a po łuku posiałam malwy- są 2cm, przed nimi rozsadziłam kostrzewę siną w 9 kępkach i na brzegu jest ukorzeniona trzmielina jako obwódka.
z tym czymś podobnym do słoneczników to uważaj, żeby to nie był topinambur, bo on jest strasznie ekspansywny.
Rumianka 09:43, 10 lis 2015

Na poprawienie humoru kupiłam sobie latarenki...
hanka_andrus 09:47, 10 lis 2015

Ta rudbekia wysoka, to ta co ma 2 metry wzrostu?
Iggia 09:47, 10 lis 2015

Rumianka napisał(a)
Na poprawienie humoru kupiłam sobie latarenki...

cudne
Bardzo mi się podobają
Dominika11 09:49, 10 lis 2015

ale sliczne te latarenki