Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Agania 13:36, 10 lis 2015

Iggia napisał(a)
Czy zimny prysznic to nie wiem ale na pewno skuteczne ostrzeżenie, że topinambur to najlepiej w dużym pojemniku, bo wystarczy kawałek niewykopanej bulwy, żeby to się dalej rozlazło.
Mała Mi z tym walczy i z tego co czytałam to kilka innych osób na O. też.
Niby to jest zdrowe i jadalne no ale strasznie ekspansywne.

Ja mam tak ze zwykłą jukką, co prawda się nie rozłazi, ale zawsze wychodzi w miejscu, w którym była posadzona
Podziwiam latarenki i jakie piękne świeczki kupiłaś do nich, jedna sobie kupiłam, bo lidlu się pokazały
Rumianka 13:38, 10 lis 2015

Iggia napisał(a)
A tak poza tym to ciesze się, że zdążyłam Cię ostrzec zanim to się bardzo rozlezie po ogrodzie.

Już rozprawiłam się z topinamburem, wyrwałam, bo nie był nawet jeszcze ukorzeniony. Badyle czekają do spalenia... Dzięki za ostrzeżenie...
Rumianka 13:42, 10 lis 2015

Wykiełkowała moja październikowa trawa...już teraz widoczna.

Dominika11 13:43, 10 lis 2015

ale świeżynka
Rumianka 13:49, 10 lis 2015

Agania napisał(a)

Ja mam tak ze zwykłą jukką, co prawda się nie rozłazi, ale zawsze wychodzi w miejscu, w którym była posadzona
Podziwiam latarenki i jakie piękne świeczki kupiłaś do nich, jedna sobie kupiłam, bo lidlu się pokazały

Z jukami mam narazie mizerne doświadczenie. 2 lata temu dostałam skrawek korzenia, miało to zakwitnąc po 3 latach, a kwiatem cieszyłam się już w tym roku. Przesadziłam ją w inne miejsce, oddzielając młode kłącza. Po przesadzeniu znów wypuściła pęd kwiatowy, zdjęcie poniżej.
Rumianka 13:52, 10 lis 2015

Dominika11 napisał(a)
ale świeżynka

A cieszę się jak głupia...
Dominika11 13:55, 10 lis 2015

Rumianka napisał(a)

A cieszę się jak głupia...
a kochana jak ja się cieszyłam ze swojej prawie tak samo jak dowiedziałam sie w ciąży, że bedzie dziewczynka
Rumianka 14:06, 10 lis 2015

Ha, ha, ha...W ciąży to jest mało możliwości, bo albłe bandze malincze dziwcze albłe malinczi knopek...
Dominika11 14:09, 10 lis 2015

to fakt, zbytniego wyboru nie ma ale radość bezcenna - jak przy rosnięciu trawy
sylwia_slomc... 14:18, 10 lis 2015

Rumianka napisał(a)

Poczytałam o uprawie i pielęgnacji i wydaje mi się, że na dąb w moim ogrodzie miejsca za mało... Dzięki za odwiedzinki.

No ale przecież nie urośnie gigant w przeciągu 10-20 lat , żeby takie wielkie drzewo było to musi rosnąć jakieś 40 chyba
A wtedy to już koncepcja ogrodowa kolejnych pokoleń może być zupełnie inna i oni się martwić będą a nie my.....i prawo się z 10 razy zmieni jeszcze
Ja wychodzę z tego założenia