Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

anpi 16:38, 14 lis 2021

Elisko, i Ty porwałaś się na trawniczek! Ja mam w planie jeszcze na kawałeczek, ale na razie ciiiiii... ( to dopiero wiosną)
Ogród przygotowany do zimy, ale jeszcze ostatnie listki cieszą czerwienią!
Te duże krzewy zawsze wiążesz na zimę?
Ja jeszcze wczoraj domówiłam cebulek przez internet, no nie mogłam się oprzeć, bardzo ich potrzebuję jeszcze w kilka miejsc
Rumianka 17:14, 14 lis 2021

anpi napisał(a)
Elisko, i Ty porwałaś się na trawniczek! Ja mam w planie jeszcze na kawałeczek, ale na razie ciiiiii... ( to dopiero wiosną)
Ogród przygotowany do zimy, ale jeszcze ostatnie listki cieszą czerwienią!
Te duże krzewy zawsze wiążesz na zimę?
Ja jeszcze wczoraj domówiłam cebulek przez internet, no nie mogłam się oprzeć, bardzo ich potrzebuję jeszcze w kilka miejsc

Aniu, pęcherznice są związane tylko teraz, bo ubiegłej zimy były tak obfite opady śniegu, że pod jego ciężarem gałęzie mocno się odkształciły i trudno było je ułożyć do pierwotnego kształtu. Em je przycinał i tak zostawił związane na zimę...
Rumianka 18:12, 18 lis 2021

Od powrotu z działki zauważyliśmy, że odwiedza nas w patio taki oto jegomość...czarnidełko. Nie pozostało mi nic innego, jak wystawić miseczkę i go karmić...Do jedzenia przychodzi regularnie, ale jest bardzo płochliwy i nie pozwala zbliżyć się do niego, zaraz szybko ucieka... Może z czasem się oswoi? Posypia na ławce, bo mu tu nie wieje ani nie pada na niego. Młody kotek więc niech tu mieszka.
Joku 19:44, 18 lis 2021

Dobra dusza jesteś. Typuję że zajmie ten fotel albo kanapę .
Daisunia 21:23, 18 lis 2021

Rumianka napisał(a)

Kiedyś próbowałam wkopywać,wychodziło niezbyt równo... a teraz układam na wierzch, a z czasem trawka pod kostkami zaniknie i samoczynnie usadowią się niżej...A na dodatek od czasu do czasu pochodzę po nich dookoła, by wcisnąć je bardziej i gotowe... Do zmiany kształtu droga bliziutka...

A trawa się nie wdziera? W sensie nie przełazi na rabatę?
Daisunia 21:28, 18 lis 2021

Rumianka napisał(a)
[img
Od powrotu z działki zauważyliśmy, że odwiedza nas w patio taki oto jegomość...czarnidełko. Nie pozostało mi nic innego, jak wystawić miseczkę i go karmić...Do jedzenia przychodzi regularnie, ale jest bardzo płochliwy i nie pozwala zbliżyć się do niego, zaraz szybko ucieka... Może z czasem się oswoi? Posypia na ławce, bo mu tu nie wieje ani nie pada na niego. Młody kotek więc niech tu mieszka.

Mam nadzieje że jakoś zimę przebiduje. Szkoda by go było.
sylwia_slomc... 21:48, 18 lis 2021

Rumianka napisał(a)

A dzisiaj zmierzyłam sznurkiem odległości brzegów rabaty, bo chciałam się przekonać jak mi to wytyczanie wyszło bez żadnego mierzenia...No i wynik zaskoczył nawet mnie, ponieważ wszystkie odległości po obu stronach przejścia środkowego, zgadzają się co do centymetra...Aż nie wierzyłam, że takie mam oko...

Gratuluję wyczucia okiem
Rumianka 23:03, 18 lis 2021

Joku napisał(a)
Dobra dusza jesteś. Typuję że zajmie ten fotel albo kanapę .

Dzięki Jolu...mnie żal wszystkich zwierzaczków, które nie mają domów, ale wszystkich nie da się uratować niestety. Fotel i kanapa, też już "należy" do niego lub niej.. Jednakże woli polegiwać na ławce, bo stamtąd dobrze widzi co dzieje się wokół.
Rumianka 23:05, 18 lis 2021

Daisunia napisał(a)

A trawa się nie wdziera? W sensie nie przełazi na rabatę?

Czasem przejdzie trochę trawki, ale wyrwę i jest ok. A jak trawa staje się bardziej upier...wa to pryskam octem i na jakiś czas jest spokój.
Rumianka 23:09, 18 lis 2021

Daisunia napisał(a)

Mam nadzieje że jakoś zimę przebiduje. Szkoda by go było.

Myślę, że bliżej zimy przeniesie się też bliżej domu...Pod wieczór kotek wyskoczył eMowi spod tarasu, a tam mam suszarnię na pranie... Żeby nie był tak płochliwy, to wzięłabym go do domu...Zobaczymy, może uda się go jakoś udomowić.