Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Alija 23:15, 26 maj 2022

Drzewka mają już swoje miejscówki, jest pięknie, a będzie jeszcze piękniej.
basia3012 23:36, 26 maj 2022

Pięknie Elisko. Nowe nasadzenia wyszły super. A trawa pewnie zazieleni się po opadach.
Pierwiosnek piękny. Lubię takie.
Rumianka 20:24, 27 maj 2022

Ewa777 napisał(a)
Bardzo szkoda tych pomidorków. Dobrze, że kupiliście nowe, to szybko zapomnicie o stratach. Wszystkie nowe drzewka bardzo ładne. Pamiętaj o podlewaniu ich. Zwłaszcza przy tych naszych wiosennych suszach.

Te nowe pomidory posadzone i mamy nadzieję że nie powtórzy się ponownie przymrozek. O podlewaniu nie zapominamy a dodatkowo pomaga nam deszcz, który wreszcie dba o wilgoć gleby.
Rumianka 20:42, 27 maj 2022

anpi napisał(a)
Piękne drzewka kupiłaś, ogród nabierze ciałka, nie będzie taki "płaski" Choć może to za mocno powiedziane, bo już trochę drzewek i krzewów masz.

Aniu mam nadzieję że gdy drzewka rozrosną się to rzeczywiście ogród nabierze tego ciałka jak piszesz. Nie powinien być też płaski bo rośnie tu 45 liściastych drzewek:
jarzębina pospolita 2 szt
jarząb "Rowan" 4
buk "Red Obelisk 4
klon "Ginnala" 2
klon "Flamingo" 2
klon "October Glory" 4
dąb "Green Pillar" 2
Śliwa węgierka 2
wiśnia 2
wiśnia kolumnowa 4
wiśnia miniaturowa 2
świdośliwa 6
Śliwa wiśniowa "Nigra" 7
brzoza pendula 1
wierzba "Iwa" 1.
Krzewów nie policzyłam. U mnie piasek i wszystko potrzebuje dłuższego czasu na rozrost, ale będzie dobrze.
Rumianka 08:54, 28 maj 2022

malgorzatakarpacz napisał(a)
Same piękne drzewa posadziłaś Eliso-drapaków green pilarów zazdraszczam,bo nie mogę zdobyć--zamawiałam w 2-ch szkółkach ale odpisywali ze już wysprzedane-mają drapaki powodzenie.
Czy Twoje jarząby są kolumnowe?--ładne są.

Małgosiu niby wszystkiego jest opór a tych wybranych trudno dostać. Moje drapaki fajnie rozwijają listki i chciałabym by miały u mnie dobrze. Zimno dziś okrutne.
Rumianka 08:58, 28 maj 2022

hankaandrus_44 napisał(a)
U mnie przymrozek liznął górą krzewy rodków. Pomidorom pod szkłem nic nie zrobił. Tulipany za to szybko przekwitły.

Powodzenia w dalszej uprawie.

Haniu widziałam rodki w ogrodniczym jak je skasował przymrozek, aż żal patrzeć. Oni też ponoszą straty bo takich rozmazanych kwiatów już nikt nie kupi. U mnie tulipany kwitły zadziwiająco długo a fioletowe kwitną nadal. Pozdrawiam
Rumianka 08:59, 28 maj 2022

anabuko1 napisał(a)

Piękne widoczki
Wdać dojrzały i świetnie przemyślany ogród

Aniu do dojrzałości jeszcze mu daleko, ale i tak cieszy ogromnie.
Rumianka 09:06, 28 maj 2022

Joku napisał(a)
Patrzę na twoją koniczynę, bez bukszpanów też ładnie wygląda. Te kopulaste krzaczki na brzegu (berberysy?) tworzą fajną obwódkę. A z drzewami poszłaś na całość .

Jolus dzięki. Te kopułki w koniczynce to nie berberysy a wrzosy Robert Chapman. Mam je 7 lat a może i dłużej są jak kameleony, wiosną bordowe, latem zielone i kwitną fioletowo intensywnie a jesienią przebarwiają się na intensywną czerwień i takie pozostają całą zimę. Jak mało śniegu to wyglądają obłędnie.
Rumianka 09:11, 28 maj 2022

Martka napisał(a)
Lepiej niż Joku bym tego nie określiła poszłaś na całość drzewka okazałe i dostały dobre miejscówki. Będzie mocno kolumnowo, teraz trzeba jeszcze odrobinę rozłożystości koron dołożyć? Ja mam u siebie za dużo kolumnowych, dopiero teraz to widzę. Dosadzam jablonki, derenie i heptacodium.

Martko czekam na rozrost drzewek ale rozłożystych też mam sporo więc powinna być równowaga bo takie jest założenie. Kilka postów wyżej zamieściłam listę. Z 45 drzewek mam 14 kolumnowych a reszta to rozłożyste.
Rumianka 09:13, 28 maj 2022

Alija napisał(a)
Drzewka mają już swoje miejscówki, jest pięknie, a będzie jeszcze piękniej.

Dzięki Alijo. Na to liczę że będzie dobrze. Poczekamy zobaczymy.