Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Joku 21:14, 24 lip 2022

Rumianka napisał(a)

Cudo! Piękne kolorowe lato u ciebie z nowymi dekoracjami.
Dziękuję za demonstrację wisienek. Ilością owoców faktycznie nie grzeszą. Długo je masz? Być może już pytałam, nie pamiętam .
Agatorek 21:48, 24 lip 2022

Elisko, pięknie u Ciebie

Muszę przyznać, że bardzo zaskoczyły mnie tulipany i hiacynty . To taka odmiana, czy po prostu później były posądzone?

Bardzo mi się podoba schowana ławeczka i rabata przed nią. No i, niezmiennie, zielone koszyczki
hankaandrus_44 21:57, 24 lip 2022

Żeby nie te koszyczki, powiedziałabym, że to całkiem inny ogród! Brawo!
Rumianka 22:16, 24 lip 2022

Kordina napisał(a)

Choć staram się unikać takiego powtarzania zdjęć, ale naprawdę nie mogłam się powstrzymać. Śliczne zakątki, po deszczach wszystko ożyło, nawet trawnik dostał w prezencie soczystość

Dziękuję pięknie w imieniu moich zakątków ogrodowych... A po deszczach najbardziej "cieszy" się trawnik i mój licznik wodny...oj nalałam tej wody w ogród w tę suszę, ale to była konieczność, gdyż szkoda roślin zostawić na zmarnowanie...ratowałam jak tylko można było...
Rumianka 22:21, 24 lip 2022

gogo napisał(a)
Masz teraz niesamowicie kolorowo, przepięknie, oglądam, oglądam, oglądam i się zachwycam
Tulipany i hiacynty kwitnące w lipcu - widok niecodzienny, warto było kupić te cebule

Ja też rozrywam dół korzeni, a jak jest filc po bokach, to też go usuwam.
W pierwszym roku ogrodowania kupiłam bratki i z tym filcem posadziłam i za parę dni, mimo podlewania, padły
I na własnym błędzie się nauczyłam, co trzeba robić.
Pozbywam się też tej sypkiej mieszanki torfu, w której szkółki rozmnażają rośliny, bo to nie jest dobra ziemia.

Wszystkie sposoby warte wypróbowania, a te swoje najpewniejsze, bo sprawdzone. Teraz ogród cieszy mnie najbardziej, bo doczekałam się kolorków, na które tak czekałam. No i są. A tak przy okazji Grażynko, wszystkie roślinki od Ciebie wyglądają na zadowolone z nowego miejsca, a u mikołajka pokazało się nawet nowe gniazdeczko listkowe... Dzięki raz jeszcze...
Rumianka 22:23, 24 lip 2022

Joku napisał(a)

Cudo! Piękne kolorowe lato u ciebie z nowymi dekoracjami.
Dziękuję za demonstrację wisienek. Ilością owoców faktycznie nie grzeszą. Długo je masz? Być może już pytałam, nie pamiętam .

Jolu, sprawdziłam ,te wisienki sadzone były w 2020r, więc jeszcze młode. Owoce mają baaardzo smaczne, szkoda, że tak mało...
Rumianka 22:28, 24 lip 2022

Agatorek napisał(a)
Elisko, pięknie u Ciebie

Muszę przyznać, że bardzo zaskoczyły mnie tulipany i hiacynty . To taka odmiana, czy po prostu później były posądzone?

Bardzo mi się podoba schowana ławeczka i rabata przed nią. No i, niezmiennie, zielone koszyczki

Te tulipany i hiacynty sadzone były w kwietniu, a to dlatego o takiej porze, gdyż trafiła się okazja zakupu cebul w cenie 0,99zł za paczkę. I tak np. tulipanów było po 7 cebul w paczce a hiacyntów po 3. Grzechem byłoby nie kupić...i dlatego kwitną dopiero teraz, część z nich tylko rośnie w liście...Zajrzyj na str.694 gdy je kupiłam.
Rumianka 22:32, 24 lip 2022

hankaandrus_44 napisał(a)
Żeby nie te koszyczki, powiedziałabym, że to całkiem inny ogród! Brawo!

Haniu, a ja u Ciebie... w ogrodzie. Dziękuję kochana. Rośliny powoli rozrastają się i moje posadzone drzewka zaczynają być już widoczne...Pozdrawiam.
Basieksp 23:20, 24 lip 2022

Bardzo mi się podoba zestawienie perukowca z tymi liliowcami mam u siebie takie same, przynajmniej bardzo podobne i chyba zgapię od Ciebie to zestawienie, myślę, że się nie pogniewasz a mój perukowiec będzie miał towarzystwo
Martka 21:21, 25 lip 2022

Elisko, piękny masz ogród, bardzo zadbany, mnogość kwiecia w lipcu, a zielona grota z ławeczką i brama do niej prowadząca - rewelacja. Posiedziałam, pozachwycałam się. Gratulacje!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies