Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

eda 00:26, 17 lip 2022

Rumianka napisał(a)

Śliczne te twoje zakądki i z lotu ptaka panorama widokowa i kwiatuchy kolorowe podziwiałam różyczka pnąca , napartnice mmm wszystko
macham
Agatorek 23:33, 17 lip 2022

Bardzo ładnie wyglada ogród z lotu ptaka , busz niesamowity!
Bardzo podoba mi się trzmielina rozpięta na stelażu, świetnie to wyglada !
Rumianka 07:25, 18 lip 2022

Magara napisał(a)

U mnie też z netem ostatnio masakra. Ani w pocztę wejść, ani wiadomości poczytać, ani zdjęć na forum pooglądać Każda strona otwiera się masakrycznie długo
Będziemy niedługo testować nowego dostawcę, szczycą się tym, że "net na Kaszubach"
Jak coś to Ci podrzucę namiary.

Sygnał netu beznadziejny. Wkurza mnie,. Nie wiem za co płacę. Pozdrawiam .wracaj do zdrowia.
Rumianka 07:35, 18 lip 2022

gogo napisał(a)
Elisko, widzę, że posadziłaś roślinki i dobrze, że niektóre w doniczki, ale rozdziel, bo tam jest kilka sztuk trawy i żeleźniaka.
Ostrogowca też rozsadź.
I mikołajka też daj do doniczek /tam chyba są dwa?/, ale takich chudych, a wysokich, żeby korzenie miały miejsce.
Bo jeśli by został przed kamieniem, to go zasłoni /oczywiście za jakiś czas, ale te korzenie palowe/.
No i w doniczkach możesz go zimować w budynku, a wiosną znajdziesz lepsze miejsce.

Grażynko wszystko podzielone przed posadzeniem do gruntu a w doniczkach są tylko podzielone trawy. Zelezniak podzielony na 4, ostrogowiec na 2, mikołajek też siedzi w gruncie. Jeszcze raz dziękuję za te dobroci, a może chcesz wilczomlecza złocistego, fajnie wygląda cały sezon. Pozdrawiam
Rumianka 07:39, 18 lip 2022

eda napisał(a)

Śliczne te twoje zakądki i z lotu ptaka panorama widokowa i kwiatuchy kolorowe podziwiałam różyczka pnąca , napartnice mmm wszystko
macham

Dziękuję za ...achy... Teraz po deszczu jest zielona trawa wreszcie ale jak przyjdą upały to znów będzie żółta. Pozdrawiam
Rumianka 07:42, 18 lip 2022

Agatorek napisał(a)
Bardzo ładnie wyglada ogród z lotu ptaka , busz niesamowity!
Bardzo podoba mi się trzmielina rozpięta na stelażu, świetnie to wyglada !

Dzięki, a trzmielina w tym roku zagęściła się, bo wcześniej chorowała po przesadzeniu. Pozdrawiam
gogo 18:50, 18 lip 2022

Rumianka napisał(a)

Grażynko wszystko podzielone przed posadzeniem do gruntu a w doniczkach są tylko podzielone trawy. Zelezniak podzielony na 4, ostrogowiec na 2, mikołajek też siedzi w gruncie. Jeszcze raz dziękuję za te dobroci, a może chcesz wilczomlecza złocistego, fajnie wygląda cały sezon. Pozdrawiam

To dobrze, niech Ci wszystko rośnie
Za wilczomlecz dziękuję, bo mam.
I nie nie musisz się rewanżować, lubię dzielić się z ogrodomaniakami bez zobowiązań

Mam pytanie: czy tniesz rośliny z obwódki koniczynki? , jeśli dobrze pamiętam, że jest to rudy wrzosiec lub wrzos.
Chcę posadzić wrzosiec Golden Rose na podwórku, jako obrzeże trawnika i zastanawiam się, czy nie dodam sobie cięcia /którego już nie chcę/.
Mam w ogrodzie wrzosiec, różowy, i go nie tnę i super rośnie i kwitnie.
Rumianka 11:53, 19 lip 2022

gogo napisał(a)

To dobrze, niech Ci wszystko rośnie

Mam pytanie: czy tniesz rośliny z obwódki koniczynki? , jeśli dobrze pamiętam, że jest to rudy wrzosiec lub wrzos.
Chcę posadzić wrzosiec Golden Rose na podwórku, jako obrzeże trawnika i zastanawiam się, czy nie dodam sobie cięcia /którego już nie chcę/.
Mam w ogrodzie wrzosiec, różowy, i go nie tnę i super rośnie i kwitnie.

Kiedyś przycinalam bukszpan w obwódce koniczynki. Teraz bukszpan wywalony więc został wrzos. Ten wrzos to Robert Chapman, cudna odmiana, wiosną zielony latem złocisty, jesienią kwitnie .na fioletowo,a następnie przebarwia się na czerwono i taki jest przez całą zimę. pięknie wygląda gdy jest mało śniegu, tworząc kontrast. Wiosną pod koniec kwietnia obcinam zeszłoroczne kwiatostany. Innego cięcia nie wymaga
Mam go chyba 8 rok. Z 60 krzaczków podupada mi 2, jak upoluje to wymienię. A w miejscu bukszpanu rosną żółte pierwiosnki.
anabuko1 14:42, 19 lip 2022

Rumianka napisał(a)

Świetnie wygląda to twoje okno.
Na rabatach też łądnie.
Nowe roślinki najbardziej cieszą
gogo 18:39, 19 lip 2022

Rumianka napisał(a)

Kiedyś przycinalam bukszpan w obwódce koniczynki. Teraz bukszpan wywalony więc został wrzos. Ten wrzos to Robert Chapman, cudna odmiana, wiosną zielony latem złocisty, jesienią kwitnie .na fioletowo,a następnie przebarwia się na czerwono i taki jest przez całą zimę. pięknie wygląda gdy jest mało śniegu, tworząc kontrast. Wiosną pod koniec kwietnia obcinam zeszłoroczne kwiatostany. Innego cięcia nie wymaga
Mam go chyba 8 rok. Z 60 krzaczków podupada mi 2, jak upoluje to wymienię. A w miejscu bukszpanu rosną żółte pierwiosnki.

Dzięki za informację, fakt, jest piękny i chyba się skuszę.
Trochę się wrzosu obawiam, ale jeśli u Ciebie rośnie tyle lat i ma się dobrze, to obawy odrzucam
Ja potrzebuję ok. 10, może 15 sztuk, to ciąć dam radę