Grażynko wszystko podzielone przed posadzeniem do gruntu a w doniczkach są tylko podzielone trawy. Zelezniak podzielony na 4, ostrogowiec na 2, mikołajek też siedzi w gruncie. Jeszcze raz dziękuję za te dobroci, a może chcesz wilczomlecza złocistego, fajnie wygląda cały sezon. Pozdrawiam
To dobrze, niech Ci wszystko rośnie
Za wilczomlecz dziękuję, bo mam.
I nie nie musisz się rewanżować, lubię dzielić się z ogrodomaniakami bez zobowiązań
Mam pytanie: czy tniesz rośliny z obwódki koniczynki? , jeśli dobrze pamiętam, że jest to rudy wrzosiec lub wrzos.
Chcę posadzić wrzosiec Golden Rose na podwórku, jako obrzeże trawnika i zastanawiam się, czy nie dodam sobie cięcia /którego już nie chcę/.
Mam w ogrodzie wrzosiec, różowy, i go nie tnę i super rośnie i kwitnie.
Kiedyś przycinalam bukszpan w obwódce koniczynki. Teraz bukszpan wywalony więc został wrzos. Ten wrzos to Robert Chapman, cudna odmiana, wiosną zielony latem złocisty, jesienią kwitnie .na fioletowo,a następnie przebarwia się na czerwono i taki jest przez całą zimę. pięknie wygląda gdy jest mało śniegu, tworząc kontrast. Wiosną pod koniec kwietnia obcinam zeszłoroczne kwiatostany. Innego cięcia nie wymaga
Mam go chyba 8 rok. Z 60 krzaczków podupada mi 2, jak upoluje to wymienię. A w miejscu bukszpanu rosną żółte pierwiosnki.
Dzięki za informację, fakt, jest piękny i chyba się skuszę.
Trochę się wrzosu obawiam, ale jeśli u Ciebie rośnie tyle lat i ma się dobrze, to obawy odrzucam
Ja potrzebuję ok. 10, może 15 sztuk, to ciąć dam radę