Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Kordina 19:03, 17 cze 2024

Eliska lubię Twój ogród i te fajne przedmioty, którym nadajesz drugie życie, ciągle mam zamiar zrobić podobne lustro-okienko, lustro dostałam od sąsiadki a okiennice kupiłam takie drewniane ażurowe
ElzbietaFranka 18:16, 18 cze 2024

uwielbiam skalnicę cienistą za jej malutkie kwiatusie i śliczne rozetki liściowe

Przepiękna ta skalnica muszę się skusić. Ona długo kwitnie u ciebie?

Jeszcze ten bodziszek wspaniały. Mam ich sporo różnych, ale jeszcze młodki. Że też nie kupiłam jeszcze tego wspaniałego. Nic straconego.

Warzywne też piękne okazy.

Pozdrawiam
Rumianka 11:58, 19 cze 2024

Joku napisał(a)
To się napracowałaś. Czekałam na zdjęcia twoich różanych pnących potworów.
Goździki brodate rosły u mojej mamy w ogródku. Robiły wrażenie na wszystkich odwiedzających, każdy domagał się bukietu . Mam do nich sentyment, może wysieję.

Jolu, roboty trochę było ale jak człowiek napali się to nie ma zmiłuj, z pewnością znasz to uczucie... Mam nasiona goździków to otrzymasz ode mnie... pozdrawiam
Rumianka 12:04, 19 cze 2024

Basieksp napisał(a)
Ale jak korzenie obgryzione , to coś musiało mu te korzenie obgryźć? Oby nie był to jakiś szkodnik, często karczownik robi takie straty obserwuj inne rośliny i czy jakiś dziwnych kopczyków nie ma.

Basiu, wielokrotnie kupując coś w ogrodnictwie trafiłam na jajka opuchlakow w doniczce. Zawsze czyszczę dokładnie, ale jakoś przy sadzeniu Buczka mi umknęło i od razu taka niespodzianka przykra. Ale dostał nową ziemię i mam nadzieję że mu się poprawi.
Rumianka 12:08, 19 cze 2024

An_na napisał(a)
Elisko, obserwuj czy nie masz pod roślinami lub w okolicy płotu takich spłaszczonych otworów średnicy około 4-5 cm.
Korzenie mógł obgryzać karczownik. U moje mamy zjadł wszystkie tulipany i lilie. Dookoła płotu pełno dziur i przy roślinach też. Nie robi kopców, nie widać zruszonej ziemi, tylko te dziury.Wrzucałam w nie takie mocno śmierdzące kulki emitujące gaz. Pomogło.
A najlepszym rozwiązaniem jest dobry kot

Anulka, mam nadzieję że problem już rozwiązany. Jajka opuchlakow są często w doniczce a w ogrodniczym nikt się raczej tym nie przejmuje, bo i tak sprzedadzą a ty się martw dalej by roślina rosła.
Rumianka 12:11, 19 cze 2024

Kordina napisał(a)
Eliska lubię Twój ogród i te fajne przedmioty, którym nadajesz drugie życie, ciągle mam zamiar zrobić podobne lustro-okienko, lustro dostałam od sąsiadki a okiennice kupiłam takie drewniane ażurowe

Bożenko jakże się cieszę że moje okienko tak się podoba i będzie miało braciszka w Twoim ogrodzie. Rób nie czekaj to jeszcze pocieszysz się w tym sezonie. Pozdrawiam
Rumianka 12:15, 19 cze 2024

ElzbietaFranka napisał(a)

Przepiękna ta skalnica muszę się skusić. Ona długo kwitnie u ciebie?

Jeszcze ten bodziszek wspaniały. Mam ich sporo różnych, ale jeszcze młodki. Że też nie kupiłam jeszcze tego wspaniałego. Nic straconego.

Warzywne też piękne okazy.

Pozdrawiam

Wraz z ogrodem dziękuję za miłe słowa. Skalnica kwitnie chyba najdłużej, ciągle ma tę drobniutką chmurkę kwiatuszków. Bodziszek zawsze taki radosny gdy kwitnie i listki.ma ciekawe.
Rumianka 12:19, 19 cze 2024

Popadało i nawet internet w miarę śmiga. Skorzystałam z mokrej pogody i przesadziłam kilka naparstnic by rozsiały się w nowym miejscu.
sylwia_slomc... 12:19, 19 cze 2024

Rumianka napisał(a) [img size=638x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/253/2534205/original.jpg[/img]

Cudo
sylwia_slomc... 12:23, 19 cze 2024

Bujnie od kwiecia Generalnie to kwiaty zawładnęły Twoim ogrodem Zupełnie inny odbiór mam niż na początku wątku. Wtedy się szykował ogród uporządkowany, teraz jest ogród bogaty w rośliny