Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Rumianka 13:29, 27 maj 2024

Rumianka 13:32, 27 maj 2024

clematis Warszawska Nike, pierwsze kwiaty

clematis niebieski
Rumianka 13:49, 27 maj 2024

mirkaka napisał(a)

U mnie też się sieją, ale rosną w małych kępach, mają pojedyncze pędy kwiatowe, a u Ciebie jest ich mnóstwo Pięknie

Ale zaraz po kwitnieniu pójdą pod nóż, by nie zdążyły się wysiać.
sylwia_slomc... 14:11, 27 maj 2024

Cudne widoki Te kosze jałowcowe to mistrzostwo świata Kanciki zrobione, nie wiem czy my kolejny sezon zdążymy z nimi, stale nam w robocie pogoda miesza.
Rumianka 14:32, 27 maj 2024

Sylwia, w tym roku pogoda rządzi wszystkimi pracami w ogrodzie. Rośliny kwitną o dużo za wcześnie, ale i chwasty szaleją na potęgę. Skoro wszystko kwitnie juz w maju, to co zakwitnie w późniejszych miesiącach?
Joku 18:02, 27 maj 2024

Rumianka napisał(a)

żeleźniak wreszcie zakwitnie, po 3 latach

Ta rama obrazu na sztalugach jest dla mnie symbolem twojego ogrodu, pokazałaś jako pierwszy element. Dodałaś doniczkę z pelargonią , motyla też chyba nie było.
Moje żeleźniaki też zakwitną po kilku latach, w końcu.
Basieksp 18:13, 27 maj 2024

Takie uratowane rośliny, jak piszesz o irysach często potem ładnie się odwdzięczają Rdzawe serduszko, taka miła niespodzianka no i piwonie, zawsze na nie czekam chociaż u mnie w tym roku słabo kwitną, albo było jednak za zimno, albo za dużo dałam im dobroci i w mocno w masę zieloną poszły u mnie, no trudno jakieś kwiaty są, z tego trzeba się cieszyć
Rumianka 10:04, 31 maj 2024

Joku napisał(a)

Ta rama obrazu na sztalugach jest dla mnie symbolem twojego ogrodu, pokazałaś jako pierwszy element. Dodałaś doniczkę z pelargonią , motyla też chyba nie było.
Moje żeleźniaki też zakwitną po kilku latach, w końcu.

Chciałoby się wszystko pokazać, ale tamta wizyta była stanowczo za krótka...
Żeleźniaki maja coraz większe pąki, ale tylko w jednej kępce, a w drugiej nadal same liście...
Rumianka 10:06, 31 maj 2024

Basieksp napisał(a)
Takie uratowane rośliny, jak piszesz o irysach często potem ładnie się odwdzięczają Rdzawe serduszko, taka miła niespodzianka no i piwonie, zawsze na nie czekam chociaż u mnie w tym roku słabo kwitną, albo było jednak za zimno, albo za dużo dałam im dobroci i w mocno w masę zieloną poszły u mnie, no trudno jakieś kwiaty są, z tego trzeba się cieszyć

Mam sporo uratowanych roślin, jakoś tak się składa, że zauważam je w chwastowisku i już wtedy idą do mojego ogrodu, na lepsze warunki. Piwonie pachną ach...")
Rumianka 10:09, 31 maj 2024

ta róża z Biedry za 5 zeta, a urosła że hej i jest śliczna...jest u mnie już kilka lat

clematis Warszawska Nike, najciemniejszy jaki widziałam