Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Moje małe wielkie marzenie

Moje małe wielkie marzenie

alis 13:58, 18 lip 2016

Makusia napisał(a)
Ali hortensjowa u Ciebie piękna! Mamy z całą pewnością te same żurawki- marmelade? I Twoje trawy takie zdrowe, a moje jakieś poskręcane, jakby jesień czuły

Marti, moje Żurawki to marmoladki
alis 13:59, 18 lip 2016

Toszka napisał(a)
Alicjo, rozplenice to będzie mozna ocenić jak zakwitną. Pokrój może być wynikiem nawadniania, nasłonecznienia etc.

Dzięki Toszka
sylwik69 19:04, 18 lip 2016

Dziękuję Alis!
Pawlus 22:38, 18 lip 2016

Wpadam z rewizytą, widzę spore zmiany od początku wątku. Muszę nadrobić
MirellaB 08:56, 19 lip 2016

Bardzo podoba mi się Twój przedogródek

Hortki no cóż u mnie też leżą i je podpieram. Myślę, że z roku na rok będą bardziej sterczące - mam w każdym razie taką nadzieję

W zeszłym roku u mnie na wątku toczyła się dyskusja na tema rozplenic Hameln. Zauważyłam, że kępy miały różny pokrój tzn. bardziej strzelisty lub rozchodzący się na boki. Wszystkie kupione w tym samym czasie z tej samej partii roślin. Dziewczyny też tak miały. Ktoś mądry stwierdził, że Hameln to Hameln nie jest w odmianach, a pokrój uwarunkowany jest innymi czynnikami.
agapant 15:54, 19 lip 2016

alis napisał(a)
I fajnie białe prezentują się na rabacie, tylko te moje mają bardzo blade liście, ale pani w szkółce mówiła żeby ich nie karmić na razie, bo dostały nawóz.

Jeżówka Meringue

Witaj, jestem z rewizytą, rabata biała przed domem, jak sądzę super. Jeżówkę mamy chyba z tej samej szkółki, ja swoją potraktowałam dolistnie florowitem. Zaznaczam będę zaglądać.
alis 19:29, 19 lip 2016

agapant napisał(a)

Witaj, jestem z rewizytą, rabata biała przed domem, jak sądzę super. Jeżówkę mamy chyba z tej samej szkółki, ja swoją potraktowałam dolistnie florowitem. Zaznaczam będę zaglądać.

Jeśli jesteś z okolic Zamościa, to zapewne odwiedzamy te same szkółki Twoje też takie bladziutkie?
Moja jedna jeżówka Meringue jakoś słabnie w oczach, kwiaty ciemnieją i już niewiele zostało na krzaczku
anbu 19:43, 19 lip 2016

Alicjo posadziłaś miskanta czy coś mi umknęło?
Makusia 23:11, 19 lip 2016

Alis moja jedna Limka tez poleguje. Ale ona jakaś taka bardziej żółta vel mniej zielona od pozostałych. A co ciekawe- jedyna która obecnie kwitnie.
elka_ 01:31, 20 lip 2016

alis napisał(a)

Rabatka w bieli- cudna!
Też wsadziłam białe begonie, ale moje, to nawet nie połowa Twoich