Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Moje małe wielkie marzenie

Moje małe wielkie marzenie

Madzenka 19:45, 16 lis 2016

Karol99 napisał(a)
Pędy na pewno trzeba skrocic dość mocno, wyciąć drobne i zageszczone gałązki a silne i zdrowe oplec na pergoli. Tylko najlepiej każdy pęd osobno.

Jesli skrócić to najwcześniej w lutym/marcu teraz absolutnie nic nie tniemy

Skaracamy w zaleznosci od odmiany powojnika, tu nie ma reguły. Jesli zetniesz mocno te , ktore maja pełne kwiaty na dwuletnich pedach to nie beda zachwycać kwiatami. Wiesz jakie to są powojniki?y

Na tej stronie dla kazdego powojnika, w jego karcie opisany jest sposób ciecia. No Maria sklodowska
https://e-clematis.com/pl/p/Clematis-Maria-Sklodowska-Curie-PBR/1302
alis 11:58, 19 lis 2016

Madzenka napisał(a)
Obejrzałam siebie zdjęcia z września 2015 i aktualne. Kolosalna zmiana! Gratuluje pieknych rewolucji ogrodowych

Marzenko dziękuję za odwiedziny i miłe słowo Jesteś jednym z moich autorytetów Ogrodowiskowych, tym bardziej mi miło

Co do powojników poczytam sobie, fajna stronka, Maria Skłodowska jest przecudna!

MirellaB 20:37, 23 lis 2016

Cześć Alicja
Co u Ciebie?
Ogród przygotowany do zimy?
alis 19:40, 24 lis 2016

Mirelko-prawie przygotowany, tylko róże pokopczykować w sobotę muszę jeszcze.
Wracam z pracy wypompowana, w dodatku ciemnica już prawie i na ogrodzie nic nie można zrobić, czekam od soboty do soboty tylko.
Mixtoorka 21:08, 24 lis 2016

alis napisał(a)
Wracam z pracy wypompowana, w dodatku ciemnica już prawie i na ogrodzie nic nie można zrobić, czekam od soboty do soboty tylko.

o jakbym o sobie czytała ściskam i łączę się w oczekiwaniu na sobotę
MirellaB 11:46, 27 lis 2016

alis napisał(a)

Teraz najkrótsze dni, ale od świąt już będą się wydłużały.

Róże, które posadziłam w październiku zakopczykowałam korą, ale Jola pisała, że lepiej ziemią. Muszę na nowo zrobić, a przy dwóch różach ziemia "usiadła" i miejsce okulizacji jest nad ziemią - muszę koniecznie dosypać ziemi.
MirellaB 09:34, 11 gru 2016

Cześć Zaglądam i pozdrowienia zostawiam.

Mało Ciebie na O
Zdrowi jesteście?
anbu 10:57, 11 gru 2016

Hej ja też zaglądam
Też czytam o powojnikach, fajną stronkę Madzenka zapodała
Alicjo byle do wiosny
Buziak
alis 20:43, 15 gru 2016

Jak miluśko dziewczynki, że nie zapomniałyście o mnie, wielgachny buziak :*

Oj malutko mnie niestety na O, a takie wielkie miałam plany na tę zimową porę, może po Nowym Roku będzie lepiej, bo rabaty czekają.
Zdrowi, zdrowi Mirelko na szczęście, tylko praca bardzo wyczerpująca ostatnimi czasy
Pozdrawiam cieplutko

ElzbietaFranka 21:31, 15 gru 2016

Witaj, Jestem na str 10 twojego watku bardzo ładna kompozycja (tuje, czosnek, pecherzyca, juka).
Poprzednie strony jestem wielbicielka hortensji. uwielbiam suche bukiety wiec duzo kwiatow susze, moze jutro w dzien zrobie zdjecia to zamieszcze w moim watku.
Ja np. Nigdy nie robilam zadnych planow na papierze, plany mam w glowie.

Przeszlam do konca co cztery strony, dnia by nie starczylo jakby czlowiek mial czytac wszystko od poczatku.
Przyznaje, ze ladnie komponujesz, przelam jakims kolorem rabate przy schodach.
Bo rabata pod plotem bez zarzutu.
Berberysy jesienia sa piekne. Berberys orencz piekny od wiosny do poznej jesieni.