Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Moje małe wielkie marzenie

Moje małe wielkie marzenie

alis 18:00, 30 paź 2017

Mirelka, Magda, Ewa, Wioletta, Ania, Dorka, Iwonka, Zuzka-dziękuję, bardzo mi miło, że się Wam podoba.

Magda, wianek robiony na słomianym podkładzie (można go kupić na Allegro albo w sklepach z kwiatami/ozdobami), zakupiłam sobie pistolet do klejenia na gorąco i dalej to już sprawa prosta

Iwonka, z ilością ciemierników przesadzać nie będę, mam posadzone dwa i jeszcze ze 3 dokupię i to wszystko, jak hakone znikną na zimę , to one będą zdobiły rabatę, kulek też nie będę za dużo dawać. Ale to wszystko na wiosnę, teraz pogoda nie pozwala na jakiekolwiek prace, tulipany jeszcze nie wszystkie wsadzone

Dorka, pomysł nie mój, podchwycony z Ogrodowiska od Zielonej, aaaaa i mój piesio lubi hortensje, nie wiem czy te suche kwiaty zimę przetrwają

Zuzka25 22:09, 02 lis 2017

Pamiętasz Alis w jakiej odległości sadziłaś trzmielimy na pniu? Ja zawsze mam problem w jakiej odległości posadzić rośliny? Planuję rabatę pod dwoma oknami(witrynami) i szukam inspiracji.
Zana 22:28, 02 lis 2017

alis napisał(a)
Kochani, a co powiecie na takie coś, inspiracja z ogrodu z lustrem Danusi

I wersja

żółty kolor
Ostrokrzew karbowanolistny Golden Gem - Ilex crenata Golden Gem i konwalnik

Bardzo podoba mi się ta wersja. Odnośnie berberysu Golden Gem, to ja go mam już czwarty rok, zimuje bez problemu w ogóle nieokrywany. Ale tu u Ciebie jako coś żółtego zimozielonego widziałabym trzmielinę, z czarnym konwalnikiem fajnie to kolorystycznie gra.
lindsay80 18:37, 04 lis 2017

Była u Ciebie pogoda? Cebule wsadzone?
alis 22:44, 10 lis 2017

Edytko, jutro mam nadzieję zakończyć sadzenie cebul, niestety nie dałam rady wcześniej. A na przyszły tydzień przymrozki już zapowiadają niestety
alis 22:55, 10 lis 2017

Zuzka25 napisał(a)
Pamiętasz Alis w jakiej odległości sadziłaś trzmielimy na pniu? Ja zawsze mam problem w jakiej odległości posadzić rośliny? Planuję rabatę pod dwoma oknami(witrynami) i szukam inspiracji.

Zuzka, jutro sprawdzę i napiszę
alis 22:58, 10 lis 2017

Zana napisał(a)

Bardzo podoba mi się ta wersja. Odnośnie berberysu Golden Gem, to ja go mam już czwarty rok, zimuje bez problemu w ogóle nieokrywany. Ale tu u Ciebie jako coś żółtego zimozielonego widziałabym trzmielinę, z czarnym konwalnikiem fajnie to kolorystycznie gra.

Trzmieliny w ogóle nie brałam pod uwagę, ale warta uwagi chyba tę rabatkę wysypię żwirkiem, bo mój pieso zrobił sobie z niej kryjówkę na kości
Magleska 07:47, 18 lis 2017

Macham w listopadowy ponury poranek .......
.... psina kości nadal zakopuje w cisowej ? ...
.. moja franca w różnych miejscach zakopuje też
olga80 09:55, 18 lis 2017

Wianek cudny
alis 19:40, 24 lis 2017

Tereniu :*

Madzia, zakopuje, obserwuje mnie bacznie, kiedy wykopuję te jego skarby i patrzy tymi swoimi oczyskami, że nie mam serca karcić go za to