Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Moje małe wielkie marzenie

Moje małe wielkie marzenie

Zana 18:55, 14 lip 2018

Foteczki pooglądałam, jestem pod wrażeniem Twoich limek, takie zapączkowane

Super placyk i odnosząc się do niego: fajny pomysł z hortkami na pniu, tylko ja bym ich nie sadziła w linii prostej, bo kłóci mi się to z łukiem placyku. Posadziłabym właśnie zgodnie z łukiem, może troszkę bardziej rozstrzelone, pomiędzy można wtedy jeszcze czymś podsadzić. Phantomy mają bardzo pozytywne opinie.

Jak piszesz o wysokim drzewie, to ja jestem na tak.
MirellaB 00:18, 15 lip 2018

alis napisał(a)
Mirelko, mówisz jak mój eM Jemu też nie przeszkadzają sąsiedziAle ja z tych krępujących się
Na razie deszczowo i nie ma szansy na basen. Pozdrawiam

Znasz "Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma"
BKosimkArt 13:34, 15 lip 2018

Alis, też bym roztrzeliła trochę hortki na pniu, i dałabym wyższe jakieś trawy przy wejściu na placyk po lewej stronie tam gdzie pokrywa i coś płożącego żeby ją zakryć... a może tu właśnie jakieś wyższe kuliste drzewo?? klon Globosum na przykład.
Tak głośno myślę
Kasiolaaa 17:14, 15 lip 2018

Alis przepiekne kadry z gustem jezowki trawy bosko
AnnaCh 18:23, 15 lip 2018

alis napisał(a)
Mirelko, mówisz jak mój eM Jemu też nie przeszkadzają sąsiedziAle ja z tych krępujących się
Na razie deszczowo i nie ma szansy na basen. Pozdrawiam
Normalnie jakbym mojego słuchała Zawsze mówi, że jak się sąsiadom podoba u nas, to niech patrzą Kilka dni mi wkładał do głowy, podczas gdy ja załamana byłam tą budową obok, że wiele ludzi by chciało mieć takie problemy jak ja
alis 11:27, 16 lip 2018

Zana napisał(a)
Foteczki pooglądałam, jestem pod wrażeniem Twoich limek, takie zapączkowane

Super placyk i odnosząc się do niego: fajny pomysł z hortkami na pniu, tylko ja bym ich nie sadziła w linii prostej, bo kłóci mi się to z łukiem placyku. Posadziłabym właśnie zgodnie z łukiem, może troszkę bardziej rozstrzelone, pomiędzy można wtedy jeszcze czymś podsadzić. Phantomy mają bardzo pozytywne opinie.

Jak piszesz o wysokim drzewie, to ja jestem na tak.

Anulka, Hortensje uwielbiam, dlatego chcę ich jak najwięcej w ogrodzie
Zastanawiam się, czy Phantom, jako, że ma sztywne gałęzie nadaje się na formę pienną?

Po łuku tak to mniej więcej wygląda, doniczki ustawione co 130cm, zdjęcia trochę przekłamują odległości.

alis 11:29, 16 lip 2018

MirellaB napisał(a)

Znasz "Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma"

Wypisz, wymaluj mój eM Zgadaliście się, czy co
alis 11:41, 16 lip 2018

BKosimkArt napisał(a)
Alis, też bym roztrzeliła trochę hortki na pniu, i dałabym wyższe jakieś trawy przy wejściu na placyk po lewej stronie tam gdzie pokrywa i coś płożącego żeby ją zakryć... a może tu właśnie jakieś wyższe kuliste drzewo?? klon Globosum na przykład.
Tak głośno myślę

Uparłam się przy tych hortkach na pniu, dlatego, że tam nie ma za dużo miejsca a chciałabym podsadzić hortki oprócz seslerii czymś kwitnącym. Przy tym placyku myślałam o miskancie Variegatus, nawet nabazgroliłam po prawej i lewej stronie 2
Przy pokrywie drzewo chyba odpada, raczej na trawach skupiłabym się, drzewo bardziej w rogu. Tylko, że tam są 3 wiśnie Amanogawa, one też urosną i czy warto tam w kąt pchać dodatkowo coś wysokiego?
alis 11:41, 16 lip 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Alis przepiekne kadry z gustem jezowki trawy bosko

Kasiu, dziękuję
alis 11:48, 16 lip 2018

AnnaCh napisał(a)
Normalnie jakbym mojego słuchała Zawsze mówi, że jak się sąsiadom podoba u nas, to niech patrzą Kilka dni mi wkładał do głowy, podczas gdy ja załamana byłam tą budową obok, że wiele ludzi by chciało mieć takie problemy jak ja

Ania, my kobiety jesteśmy bardziej emocjonalne, nasi eMowie twardo stąpający po ziemi, ale to chyba dobrze, że się różnimy i wzajemnie uzupełniamy Ja mam podobnie, jak coś mnie gnębi, mój eM umiejętnie potrafi przetłumaczyć mi wiele spraw
Cieszę się, że udało Ci się rozwiązać problem z sąsiedztwem, na pewno wszystko ułoży się po Twojej myśli.