Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Moje małe wielkie marzenie

Moje małe wielkie marzenie

asiak 22:24, 10 lip 2018

Jeżóweczki pomarańczowe śliczne, cała reszta oczywiście również
anabuko1 12:36, 13 lip 2018

alis napisał(a)

Aniu, dziękuję za pochwały
Jak napatrzę się na Wasze cudne ogrody, to opuszcza mnie zamiar wstawiania zdjęć mojego, nazwałabym go, skromnego ogródka.
Ale to miłe, że komuś, coś z tego ogródka się podoba. Pozdrawiam

Alu Ja ci tu zaraz dam... upraszam się o fotki z twojego pięknego ogrodu i pięknie ułożonych rabat

Takie mega rabaty. Wymuskane piękne. .A ty będziesz skapic ??
Ja jak na nie patrzę to aż mi wstyd ,że u mnie takie rabaty nie uschematyzowane.Takie dosadzania..i pocieszam się że mam artystyczny nielad.
Ale kolorowo to ja lubię.
Kasiolaaa 06:41, 14 lip 2018

Bzzzz bzzz jak tam u was pogoda
alis 13:36, 14 lip 2018

Asiu

Aniu, dzięki, dzięki Ty masz ogród, powiedziałabym, romantyczny. Gdzie można usiąść przy kawce, poczytać książkę, posłuchać śpiewu ptaków, powdychac świeże powietrze, pomarzyć...

Kolorowo też lubię

Kasiu, dzisiaj pada, naprzemiennie z przebijającym się przez chmury słońcem Pracy w ogrodzie raczej nie będzie
alis 14:11, 14 lip 2018

Znalazłam dzisiaj hortensję na pniu Phantom, czy warto się nią interesować? Nie znam jej, polegam tylko na google
alis 15:02, 14 lip 2018

Wracam do swojego placyku i zagospodarowania go.

Hortensje na pniu chciałabym posadzić tak jak na fotce poniżej, od strony sąsiada i brzydkich tuj może pergolę z różą pnącą, tylko co w rogu?
jakieś 1 wysokie drzewo? Tam są już 3 wiśnie Amanogawa, przed nimi, lekko w ich nogach po łuku mogłyby być derenie, tak jak proponowała Toszka.
Co myślicie? Ma to sens?
Toszka jak gdzieś będziesz zajrzyj

MirellaB 15:32, 14 lip 2018

alis napisał(a)

Mirelko, docelowo będzie placyk, nie wiem czy w tym roku będzie basen rozkładany, bo tuje jeszcze nie urosły na tyle by osłonić nas od sąsiadów. Nie wyobrażam sobie paradowania w stroju, kiedy sąsiedzi będą kręcić się po swojej działce. Sytuacja i dla nas, i dla nich podejrzewam mało komfortowa

Alicja u mnie sytuacja basenowa wygląda tak, że z prawej i lewej strony jesteśmy na widoku. Mi to absolutnie nie przeszkadza. Oczywiście bardziej komfortowo będzie jak tuje urosną i przesłonią, ale co mam czekać 10 lat i pozbawiać siebie przyjemności wariowania z synem w basenie?
Ja bliskością sąsiadów absolutnie się nie przejmuję
agapant 17:02, 14 lip 2018

alis napisał(a)
Znalazłam dzisiaj hortensję na pniu Phantom, czy warto się nią interesować? Nie znam jej, polegam tylko na google

Ala phantom jest hortensją o ładnych dużych kwiatach i sztywnych łodygach. Ja też mam ją na pniu, ale jest młodziutka. Taką krzaczastą mam 5 letnią, jest piękna.
alis 17:39, 14 lip 2018

Mirelko, mówisz jak mój eM Jemu też nie przeszkadzają sąsiedziAle ja z tych krępujących się
Na razie deszczowo i nie ma szansy na basen. Pozdrawiam
alis 17:59, 14 lip 2018

agapant napisał(a)

Ala phantom jest hortensją o ładnych dużych kwiatach i sztywnych łodygach. Ja też mam ją na pniu, ale jest młodziutka. Taką krzaczastą mam 5 letnią, jest piękna.

Aga, a gdzie zobaczę Twoją Phantom? Możesz dać fotki?
Jak myślisz, czy Phanton na pniu będzie odpowiednia aby dać ją w okolicy placyku. Zależy mi żeby tam nad placykiem przewieszały się tak z lekka

Wczoraj byłam w Pniówku, mają tam bardzo dużo różnych hortensji, w końcu właściwą Anabelle dokupiłam sobie