Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Moje małe wielkie marzenie

Moje małe wielkie marzenie

alis 19:35, 04 lip 2016

Właśnie ML chodzi mi po głowie, wsadziłabym go między lizakiem a stożkiem (tak wstępnie miało być, zanim koncepcja się zmieniła. Brakuje mi tam czegoś.
Mireczko, kostrzewę mam w innym miejscu, tutaj raczej jej nie chcę.

Dzisiaj robiąc przegląd narzędzi ogrodowych znalazłam zapomniane nożyce, dobrze, że nie zdążyłam złożyć zamówienia, czekałam na fotkę Twoich nożyc Mira

anbu 20:17, 04 lip 2016

Ali ja nie wiem jaki tam miskant posadzić na tej rabacie, ja się tylko powtórzę że śliczna jest ta rabata, ma się rozumieć

No jak mogłaś zapomnieć, że masz taki sprzęt, no jak?
Toszka 21:19, 04 lip 2016

Takie "wykopaliska" to tak na prawdę oszczędność - już miałaś wydać pieniądze na nozyce a tu siup, krasnoludki podrzuciły
alis 21:20, 04 lip 2016

anbu napisał(a)
Ali ja nie wiem jaki tam miskant posadzić na tej rabacie, ja się tylko powtórzę że śliczna jest ta rabata, ma się rozumieć

No jak mogłaś zapomnieć, że masz taki sprzęt, no jak?

Mi się dobrze strzyże buksiki tym małym sekatorkiem, fotkę którego kilka postów wcześniej wklejałam, właściwie wszystko nim przycinam, dlatego te nożyce gdzieś tam w kątku sobie leżakowały
alis 21:23, 04 lip 2016

Toszka napisał(a)
Takie "wykopaliska" to tak na prawdę oszczędność - już miałaś wydać pieniądze na nozyce a tu siup, krasnoludki podrzuciły

Czekałam tylko na fotkę nożyc, które Mira zamówiła, jak nic kupiłabym, na szczęście wzięło mnie na porządki

Toszka to co mam tam sadzić? Czy pozostawić jak jest? Radź
Karol99 21:26, 04 lip 2016

A moim zdaniem w centralnej części brakuje jakiegoś nie za dużego drzewka na wysokim pniu. Są tylko małe roślinki i nie ma efektu, bo wszystko jest niskie. Wiem, że tam są okna, ale żeby coś było wyższe od tej kuli na pniu. Albo ją może dać na środek? Tak tylko kombinuje.

W każdym bądź razie o dęba lub sosne mi nie chodzi, spokojnie.
alis 21:41, 04 lip 2016

Karol99 napisał(a)
A moim zdaniem w centralnej części brakuje jakiegoś nie za dużego drzewka na wysokim pniu. Są tylko małe roślinki i nie ma efektu, bo wszystko jest niskie. Wiem, że tam są okna, ale żeby coś było wyższe od tej kuli na pniu. Albo ją może dać na środek? Tak tylko kombinuje.

W każdym bądź razie o dęba lub sosne mi nie chodzi, spokojnie.

Może lizaka z czasem wymienię na bardziej okazałego, na wyższej nodze, taki cisowy mi się marzy Dzięki Karolu za sugestie.
jolanka 21:45, 04 lip 2016

A ja bym dała Marikena na pniu do środka, a trawy to ML
L00zak 21:52, 04 lip 2016

Patrze na tą rabatę i mam dylemat co Ci podpowiedzieć…
Nie do końca mnie przekonuje trawa, już sporo się dzieje. Nie dokładając nic też jest ok. Jeżeli koniecznie chcesz trawę to jak dla mnie jedyne miejsce to za kulkami /2szt/, a po bokach od stożka ML będzie delikatniejszy
Pamiętaj, że wszystko się rozrośnie
Mira104 22:12, 04 lip 2016

Ostatnio Toszka u Ani pokazywała swoje buksy i z tego co zrozumiałam, buksy nie lubią jak coś się o nie opiera. Zajrzyj do Ani i przeczytaj