Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Osiedlowy ogródek

Osiedlowy ogródek

antracyt 10:05, 18 kwi 2020

Gratulacje wielkie Na pewno coś fajnego na nowej ziemi stworzycie!
Zuzka25 10:16, 18 kwi 2020

Super, że będziesz miała jeszcze większy ogród. Ogólnie jestem pozytywnie zaskoczona i podziwiałam ,że stworzyliście taki piękny ogród na osiedlu, taka prawdziwa oaza.
galgAsia 11:55, 18 kwi 2020

Ale fajnie , gratuluję i zazdroszczę powiększenia areału
Będzie się działo
Kokesz 11:56, 18 kwi 2020

Dzięki dziewczyny to jest na prawdę trudny teren, zobaczymy co da się zrobić, na razie nie nastawiam się na jakieś wielkie rewolucje.
Wzięłam ten ogródek, bo mamy tam jednego konfliktowego Pana, który nic nie robi na swoich dwóch ogródkach, przychodzi na dół raz na rok a do wszystkiego się wtrąca. Jak ścięłam chwasty do pasa, które mi się wsiewały to stwierdził, że on jednak lubi naturę. Przycięłam tawuły i pięciorniki, wszyscy chwalili, że wreszcie zakwitły i są ładne kulki, jemu się oczywiście nie podobało
To teraz się zdziwi
nyna76 14:27, 18 kwi 2020

Jak się dziad odezwie to mu powiedz że chętnie byś coś u niego dla odmiany pochwaliła gdyby miał coś ...
sarenka 15:19, 18 kwi 2020

Współczuję takiego sąsiada! :/
sylwik69 19:10, 18 kwi 2020

Wspaniała wiadomość decyzja Spółdzielni super! wszyscy na tym skorzystają,nawet ten z niczego niezadowolony Pan
Pięknie u Ciebie kwitną tulipany a zapach pieczonego chleba dotarł nawet do mnie uwielbiam!
Kokesz 19:56, 18 kwi 2020

Wykulkowałam wrzośce. Jakoś kiepsko zakwitły w tym roku po jesiennej przeprowadzce, jeden padł na amen, drugi ledwo dycha, może da radę...

Teraz wykulkowane wrzośce po lewej, pasują do wykulkowanych tymianków po prawej

Wrzośce

Tymianki

Kokesz 20:15, 18 kwi 2020

Dziś ciąg dalszy mało widocznych tetrisów

Tuja szmaragd rosnąca pod modrzewiem, poszła na miejsce tujowej kulki na pniu. Doszła jako 6 do tujek rozrzuconych na rabacie słonecznej. Kulka też się przemieściła obok pissardi bo nie mam na nią pomysłu...
Pewnie Anitka kiwa głową, że sadzi się nie parzyście i jak ją tam zmieściłam ale myslę, że jest dobrze

Na jej miejce przyszła malutka Tuja 4 ever goldy, która rosła obok w cieniu i prawie wcale się nie wybarwiła na żółto

Na koniec podzieliliśmy Gracki i z dwóch mamy 4 sztuki trochę nas zasłonią od bloku

Jeszcze 3 Miskanty Morning Light muszą się gdzieś (gdzie?) przenieść bo są obok gracków
AsiaK_Z 20:31, 18 kwi 2020

Super wiadomość!!! Teraz możesz działać na kilku frontach
A ten zapach chleba do mnie doleciał... czy mogłabym się uśmiechnąć o przepis? Szukam sprawdzonych