Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Osiedlowy ogródek

Osiedlowy ogródek

Kokesz 07:20, 20 kwi 2020

Asia, a możesz narysować jak widzisz te grupowania?
Johanka77 07:22, 20 kwi 2020

Kochana wieczorem ok?
Zaraz ruszam do roboty
galgAsia 13:28, 28 kwi 2020

Reniu, o ile mnie skleroza nie myli , to z powodzeniem zimujesz bazylię krzewiastą. Zdradź proszę szczegóły tej operacji - właśnie jedzie do mnie sadzonka i chciałabym spróbować zrobić z niej roślinę wieloletnią
Anda 13:32, 28 kwi 2020

Fajne zmiany u Ciebie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Helen 20:56, 28 kwi 2020

Renia, czy już działasz przy warzywniku
Kokesz 21:19, 28 kwi 2020

galgAsia napisał(a)
Reniu, o ile mnie skleroza nie myli , to z powodzeniem zimujesz bazylię krzewiastą. Zdradź proszę szczegóły tej operacji - właśnie jedzie do mnie sadzonka i chciałabym spróbować zrobić z niej roślinę wieloletnią

W tym roku nie zimowałam, a wcześniej trzymałam wielkiego krzaczora na parapecie. Najlepiej pobrać małą odnóżkę,lub kilka dla bezpieczeństwa. Ona się łatwo ukorzenia w wodzie. Swoją trzymałam na oknie kuchennym, niestety całą zimę walczyłam z mszycą bez chemii kąpałam ją pod prysznicem No i zimą się wyciąga do światła.
Jak masz dostęp do sadzonek to lepiej kupić wiosną, one niewiele kosztują.
Albo wysiać, tylko np moja ulubiona Magic Mountain nie tworzy nasion ale Magic White już tak
Kokesz 21:22, 28 kwi 2020

Anda napisał(a)
Fajne zmiany u Ciebie

Zmiany się szykują i to jakie

Helen napisał(a)
Renia, czy już działasz przy warzywniku

Jeszcze nie, ale niedługo będę mieć warzywnik w innym miejscu
Pełne słońce
BasiaLT 21:25, 28 kwi 2020

Ten warzywnik wygląda rewelacyjnie ale szkoda byłoby mi z niego brać warzywa żeby się kompozycja nie zepsuła.
Kokesz 21:29, 28 kwi 2020

Noo, bardzo fajnie
Zmieniły się też plany co do miejsca mojego warzywnika, będzie w innym miejscu, co oznacza, że stałam się posiadaczką kolejnego ogródka, hahahaha

NO i teraz mam zagwozdkę, czy robić go podobnie jak Asica lub jak Przemo Gardener27 czyli prostokąty zatopione w trawie, czy taki w formie koła?

Ogródek jest kwadratowy, patelnia od rana do 16:00
Kokesz 21:39, 28 kwi 2020

Nastawiam się głównie na pomidorki koktajlowe, wysokie i karłowe, bazylie greckie, czyli niskie, czosnek, kolorowe sałaty, fasolkę niską, pietruszkę naciową i koperek, buraki liściowe, cebulkę szalotkę.

Krzewy czarnej porzeczki będą pewnie do przeniesienia, dodatkowo chcę więcej agrestu na pniu Hinnonmaki Root i czerwonej porzeczki na pniu.

Mam małą świdośliwę olcholistną Honeywood, taką mini mini i jeszcze nie wiem, gdzie będzie rosła...

I trochę kfiotków, żeby sąsiedzi mieli ładny widok z okien

Żeby to był taki ozdobny warzywnik