Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Osiedlowy ogródek

Osiedlowy ogródek

Anda 17:24, 15 maj 2020

Kokesz napisał(a)
Ja to bym sobie posiedziała na waszych tarasach dziewczyny

Zapraszam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
oliwka 18:26, 15 maj 2020

Kokesz napisał(a)

Dzięki
Jeszcze czeka mnie walka z palaczami, którzy rzucają pety na mój ogródek...właśnie wyposażyłam się w lornetkę i będę namierzać

Nie wiem co to za hosta, dostałam kiedyś od koleżanki, to chyba jakaś stara odmiana. Dopiero w tym miejscu widać jej nóżki bo nic jej nie zasłania, na razie Przed nią jest malutka paprotka zwyczajna, dopiero podzielona, kupiłam jesienią na wyprzedaży, tylko trochę ciemna ta zieleń w tym cienistym kąciku.
Chyba, że młode przyrosty będą jaśniejsze
Muszę tam jeszcze wcisnąć języcznika, tylko najpierw przesadzić lilie, które tam rosną...znowu tetris

Renia bawiłaś mnie tą lornetka:0) ale może to jest sposób:0):0)
Kurczę nie rozumiem takich ludzi i tych co nie sprzątają po psach :0)
oliwka 18:33, 15 maj 2020

Kokesz napisał(a)
Popijam kawkę na balkonie, lubię to moje buszowisko eM trochę mniej
Kiedyś powiedział: dobrze, że masz ogródek, to wreszcie odzyskam balkon
Hahahaha

Hmm...może zostawię tą Vertigo w donicy...

Buraki liściowe coraz większe...

Druga tura sałaty, poprzednią ślimaki pożarły

Wiosna do mnie przyszła

Chyba zakochałam się w orlikach

Szałwię omączoną pokochałam już dawno

Renia mój mąż dostał w tamtym roku 2.5m na balkonie i jest przeszczęśliwy. :0) Ja nadal nie potrafię na nim usiąść i nic nie robić. Za to moja córka uwielbia się tu bawić. Traktuje rosliny jak las dla swoich zabawek. W weekendy jemy śniadania na balkonie wiec każdy jest zadowolony:0)

Buraki masz rasowe:0) ja się skupilam na rzodkiewce. Testuję ją od marca. Teraz znowu wysialam. Wyczytałam ze jak jest ciepło to nie jest pogoda dla rzodkiwlewki ale próbuję dalej. :0)
Szałwię omączoną kocham, dzięki rosną na oknie w salonie:0)
MonikA 19:34, 15 maj 2020

Kokesz napisał(a)
W popołudniowym słońcu

I przygotowane do Zimnej Zośki Pomidorowe pole

Też tak miałam w warzywniku, plus jeszcze włóknina i wiadra, bo pomidory wysokie. Ważne aby przetrwały te chłody i latem były swoje warzywka.
BasiaLT 21:12, 15 maj 2020

Vertigo w tej wysokiej donicy fajnie się prezentuje, ja bym nie ruszała.
Helen 21:40, 15 maj 2020

Renia, uśmiałam się. Przecieź Ty taka drobna kobitka jesteś i taki donośny głos masz?

Tak na serio, to chamstwo okropne...

U mnie dzisiaj przez chwilę rano były samochody oszronione, ale dużo mniej niż we wtorek rano.
Więc jutro sadzę pomidory i papryki. Najwyżej będę przykrywać tak jak Ty.
nyna76 10:32, 16 maj 2020

Reniu, pochodziłam wczoraj pk drodze Dębińskiej, cudów co niemiara a widać że szałwia omączona modna się robi, bo dużo jej sprzedają.
Koleżance z innego forum ta szałwia na piaskach pięknie się sieje. Ja kupiłam sobie 4 szt, ogólnie bardzo lubię szałwie, a w tym roku będzie u mnie kwitł Żeleżniak Russela. Cieszę się jak dziecko.
Mam sporo siewek gdybyś chciała w zamiam za żółte oregano.

Kubek przepiękny ... Kawusia smakuje podwójnie.

Walki ze śmieciarzami nie zazdroszczę, ale ja też jestem zdania że trzeba gościa zlokalizować, pety pozbierać i mu zanieść, powiedzieć " zdaje się że coś Panu wypadło, 20 razy...." oraz zgłosić do administracji. Będzie mu wstyd.
Tak jak pani co Cię oblała i musiała zapłacić za pralnię.
Kokesz 09:48, 17 maj 2020

Tetrisów ciąg dalszy

Rozsadziłam jednak tawuły i rozplenice.
Posadziłam do kupy 3 róże, które rosły za tawułami bo były w rządku.
eM się śmiał, że z 10cm je w bok przesadziłam.
Jak ruszyłam jedną roślinę to poszło rozpędem na inne.
Wieczorem padłam.
Niektórych tetrisów nawet nie widać.

Johanka77 10:28, 17 maj 2020

Fajnie się dzieje
ryska 20:27, 17 maj 2020

Pomidorowe pole robi wrażenie.
Rewelacyjnie się u Ciebie dzieje. Mocno kibicuję