Zuza zobacz tutaj jaki super leśny klimat na niektórych fotkach.
Może derenia Ivory Halo tam wsadzę, bo mam w rogu między rododedronami a kompostownikiem? Do tego zielone hosty, bodziszki, zielone hakone, carex montana Reureif, żółte liliowce jako trawki, żurawki, proso rózgowate, choina Jeddeloh...
Jeszcze drugi dereń biały Aurea biorę pod uwagę...
Dziś eM robił wertykulację trawnika. Miesiąc temu wygrabialiśmy ręcznie, teraz pożyczonym wertykulatorem. Jeszcze sporo suchego filcu wyszło.
Pierwszy raz po 5 latach od założenia trawnika robiliśmy dosiewkę.
Mam trawę Diana firmy Agroland, mieszanka dekoracyjno-sportowa. Delikatna ale nawet po mocnym zadeptaniu, ładnie się odnawiała.
Nie pamiętam tego derenia Ivory Halo u Ciebie, ale mógłby stworzyć spójną całość z dereniami po drugiej stronie(powtórzona Aurea tez). Z Twoich wyborów tylko proso nie pasuje mi do całości, wg mnie nie bardzo kojarzy się z leśnym klimatem. Na wyższe wykrzykniki poszukałabym czegoś innego, może już nie z traw?
A na tych zdjęciach są jakieś jasne rośliny.
I jakaś średniej wielkości delikatna trawka.
Albo derenie albo parzydło leśne.
O paprociach zapomniałam.
Jeszcze rodgersja mi wpadła w oko.
Nie chodzi mi o to, że beczka w tym miejscu mnie denerwuje.
Gdybym chciała posadzić z tyłu derenia albo inny wyższy krzew, to będzie problem z rozwieszeniem brezentu na deszczówkę.
Chciałabym, żeby był rozpięty w miarę nisko a nie taki wysoki namiot
Gdyby beczka była bliżej trawnika to z tyłu mogłabym mieć po prostu wyższe rośliny. Z przody wystarczyłoby hakone i przywrotnik.