Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Coś jeszcze, coś więcej...

Coś jeszcze, coś więcej...

Kindzia 09:54, 02 sie 2016

Sebuś, jeżówek nigdy dość Tyle, że ja te pełne jednak wolę. Właśnie wczoraj udało mi się i Łukasz mi dwie kupił. Muszę po drugiej stronie pagody dosadzić, bo mi się miejsce zrobiło W przyszłym roku też je planuję dosadzić.

Mój młody żywopłocik buksikowy też choruje bardzo. Tydzień temu Signum pryskałam, powtórzę pod koniec sierpnia. Mam nadzieję, że uratuję...tam mam 300 sadzonek...ten na salonowej też przechodził grzyba w zeszłym roku i Signum cuda zdziałało. Teraz już rośnie jak na drożdżach

Bardzo udane masz połączenie starca z begonią. Podoba mi się!
Sebek 17:12, 02 sie 2016

Dorota123 napisał(a)
Pięknie zestawiasz rośliny na rabatach i w donicach.

a dziękuję - nadal się tego uczę
Sebek 17:20, 02 sie 2016

Kindzia napisał(a)
Sebuś, jeżówek nigdy dość Tyle, że ja te pełne jednak wolę. Właśnie wczoraj udało mi się i Łukasz mi dwie kupił. Muszę po drugiej stronie pagody dosadzić, bo mi się miejsce zrobiło W przyszłym roku też je planuję dosadzić.

Mój młody żywopłocik buksikowy też choruje bardzo. Tydzień temu Signum pryskałam, powtórzę pod koniec sierpnia. Mam nadzieję, że uratuję...tam mam 300 sadzonek...ten na salonowej też przechodził grzyba w zeszłym roku i Signum cuda zdziałało. Teraz już rośnie jak na drożdżach

Bardzo udane masz połączenie starca z begonią. Podoba mi się!

Mam nadzieję, że i u mnie signum zdziała cuda. Najgorzej u mnie mają kule bukszpanowe, bo się hortensje na nich położyły i grzyb szaleje w zabójczym tempie - dosłownie...
Starzec z begoniami obcykany - mam ten zestaw w totalnym cieniu i daje rade
Kindzia 18:08, 02 sie 2016

Dwie kule straciłam dwa lata temu...dzisiaj już wiem, że mogłam je ratować. Wtedy wydawało mi się niemożliwe, żeby z takich łysoli jeszcze się coś odrodziło.
Dadzą radę Sebek, zobaczysz.
kasja83 20:45, 02 sie 2016

Sebek napisał(a)

No tak - przejęły ogród całkowicie. Miałem inwestować w jakieś fikuśne odmiany, ale jak mi jednej zimy padły te pełne to... nadal się waham

NIe strasz.Ja będę węszyć jesienią po forum i na wiosnę chyba się obkupię-ograniczę się tylko kolorami.
Sebek 10:47, 03 sie 2016

Kindzia napisał(a)
Dwie kule straciłam dwa lata temu...dzisiaj już wiem, że mogłam je ratować. Wtedy wydawało mi się niemożliwe, żeby z takich łysoli jeszcze się coś odrodziło.
Dadzą radę Sebek, zobaczysz.

Wiem Kasia, w zeszłym roku miałem takiego lysola i był na wiosnę znów zielony. A teraz zaś łysy jak kolano

Sebek 10:49, 03 sie 2016

kasja83 napisał(a)

NIe strasz.Ja będę węszyć jesienią po forum i na wiosnę chyba się obkupię-ograniczę się tylko kolorami.

Nie wiem czemu padły - ale takie są fakty.... Może z nimi jeszcze spróbuję, miejsce im zrobię
Magda70 15:55, 03 sie 2016

Sebek napisał(a)

Moja własna Babcia stwierdziła, że mam za dużo jeżówek... A ich chyba nigdy dość, co nie?

No co Ty?? Babcia może miała gorszy dzień??
Jeżówek nigdy dość
Sebek 15:56, 03 sie 2016

Z dedykacją dla Nawigatorki

Sebek 16:42, 03 sie 2016

Magda70 napisał(a)

No co Ty?? Babcia może miała gorszy dzień??
Jeżówek nigdy dość

Co nie? Choć chyba pozbęde się stąd paru na rzecz pełnych i innych badyli