Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Coś jeszcze, coś więcej...

Coś jeszcze, coś więcej...

Sebek 10:48, 06 sie 2016

Joku napisał(a)
Pamiętam że zrobiłeś pod domem taki murek kamienny (widać go na pierwszych zdjęciach) i pisałeś że tam jest niewiele ziemi bo pod spodem jest coś (już nie pamiętam co). Rosną w tym miejscu rośliny czy masz problem? Pamiętam, bo sporo osób namawiało ciebie żeby go rozebrać.

Ale masz pamięć Jolu! Rzeczywiście pod spodem została stara betonowa opaska. Rośliny rosną tu normalnie - róże kiepsko, być może właśnie z powodu tych 30 cm ziemi...

Wczoraj przeczytałem Twój komentarz i się zastanawiałem o jaki murek Ci chodzi? Pomyślałem, że chodzi Ci o studnię
Do dziś się śmieje, że jaki król taki zamek

Po zabawie młotem i siekierą został właśnie taki mur. Najpierw chcieliśmy go wyrównać z ziemią, ale kto by zasypał studnię? Powstał gabion zrobiony z przęsła marketowego Do dziś się zastanawiam jak mogli chcieć ode mnie za taki koszyk bez dna kilka stów...? Nie jest idealny, ale za to 10 razy tańszy

A skoro już wyjawiam swoje ogrodowe sekrety to tylko dodam, że po lewej stronie huśtawki jest 1.5 metra zbrojonego betonu zrownanego do poziomu żwiru, hosty rosną na poprzednim podjeździe, a połowa bylin pod płotem ma około 25 cm ziemi, bo pod spodem biegnie kanał burzowy
Sebek 10:51, 06 sie 2016

Madzenka napisał(a)
Historia bylinówki poakzuje jak dojrzewałem ogrodowo i nie tylko

Od rozpuszczonego bahora do walnietego studenta
Sebek 10:53, 06 sie 2016

polinka napisał(a)

Niestety to drugie szkolkarze poczuli coraz większe zainteresowanie i cuduja...

3 lata temu kupowałam nigry po 55 zł, teraz po znizszce dostałam ofertę na 85 zł sztuka...i to wcale nie jakieś wypasione z grubym pniem.

No cóż, my nie bez winy, sami nakrecilismy szkolkarzy naszym forum
Joku 22:01, 06 sie 2016

Sebek napisał(a)
Wiecie co? Jeszcze Was pomęczę bylinówką Ale tym razem... od początku - czyli wracamy się do roku 2010 Przypatrzcie się na siatkę, będzie dobrym odnośnikiem

Kwiecień/ maj 2012 - rabata zwie się Caritas. Wszystko co kupiłem i co ktoś miał w nadmiarze bądź też nie ląduje tutaj (pozdrawiam darczyńców ). Rabaty się przekopały - po trawniku zostaje tylko ścieżka.

Sebek, mi chodziło o to miejsce i o ten mini murek
kasia_w 22:03, 06 sie 2016

się rozwijasz, przyznam i ja
MirellaB 06:08, 07 sie 2016

Poznaję Twój ogród od niedawna dlatego takie zdjęcia porównawcze fajnie się ogląda Dużo pracy, ogród odmieniony bardzo ładnie się prezentuje
Kuba 06:34, 07 sie 2016

Sebek napisał(a)

Od rozpuszczonego bahora do walnietego studenta

można powiedzieć że ogrodnikiem zostałeś w kołysce tymi zdjęciami dajesz nadzieję że chcieć to móc
06:55, 07 sie 2016
historia rabat jest interesująca .....spektakularna!....bo doskonale widać, że żeby dojść do wymarzonego widoku to niestety trzeba się napracować i hektolitry potu wylać ....bo przecież nikt nie rodzi się znawcą ...a i moda się zmienia

PS. takie wielkie przewroty rabatowe ja tylko pamiętam u Marzenki ..tez ciągle coś modernizowała

nicol21 07:49, 07 sie 2016

Rozumiem, że zmiany to będą kosmetyczne a nie rewolucja, tak?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
sylwia_slomc... 15:17, 07 sie 2016

Niesamowita zmiana tej rabaty i pokazane jak ewoluowała od początku do teraz