Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

gobasia 10:26, 22 lip 2017

No i mam nowy problem...sześć kociakow ,które zaczynaja buszować w kwiatach ...a jak na razie to dzikuski ,bo kotki miały je gdzieś w ukryciu.Mam nadzieje ,że więcej ich nie ma ....chyba zwariuje zanim je oswoję

Dwa udało mi się z focić przez okno..słabe bo w mocnym przyblizeniu i telefonem

Milka 11:22, 22 lip 2017

gobasia napisał(a)

lista zrobiona...

Milko terażniejsze sianokosy to tylko z nazwy...dużo im brakuje do tych prawdziwych...Teraz to jedego dnia sie kosi ,na drugi jadą maszyny roluja i folia i po sianokosach...Tylko ,że kosi sie aż 4 razy w roku

To chyba trzeba cieszyć się z postępu
Kindzia 08:08, 23 lip 2017

Melduję, że posadzone
pestka56 10:25, 23 lip 2017

No, to masz futrzasty problem Kiedyś dla 5 musiałam znaleźć domy. Kociczka, dzikuska wybrała sobie nasz dom, ale oswajała maluchy z nami jak tylko wyniosła je z gniazda.
Może wysterylizuj kotki i to szybko, bo zaraz, skoro kiciusie bardziej samodzielne, to kocice znóe będą kotne. W marcu lecznice często prowadzą akcje wspolnie z gminami. U nawet jest jedna tak, która robi zabiegi po kosztach. Są też fundacje kocie, które pomagają w takiej sytuacji.
zawitka 10:36, 23 lip 2017

Ja też z kotami mam problem kocice dzikie rodzą u mnie na działce obok a kociaki niszczą mi strasznie trawę rozplenicę Moudry sobie upatrzyły i w piątkę rzucaą się na nią i mam po trawie łamią mi kwiaty .Paskudy jedne a wyłapac się nie dają
pestka56 14:02, 23 lip 2017

Są specjalne klatki pułapki. Może okoliczny wet ma i porzyczy.
Dzikie koty można bezpłatnie przez fundacje sterylizować.
gobasia 15:21, 23 lip 2017

Milka napisał(a)

To chyba trzeba cieszyć się z postępu

No pewnie ,teraz już nie muszę z grabiami latać po polu
gobasia 15:25, 23 lip 2017

Kindzia napisał(a)
Melduję, że posadzone

Niech rosną i z niebem gadają...U nas tak sie mówi jak coś dobrze rośnie ,że z niebem gada

U mnie z niebem gada róża...dzisiejsze foto w deszczu

gobasia 15:36, 23 lip 2017

pestka56 napisał(a)
No, to masz futrzasty problem Kiedyś dla 5 musiałam znaleźć domy. Kociczka, dzikuska wybrała sobie nasz dom, ale oswajała maluchy z nami jak tylko wyniosła je z gniazda.
Może wysterylizuj kotki i to szybko, bo zaraz, skoro kiciusie bardziej samodzielne, to kocice znóe będą kotne. W marcu lecznice często prowadzą akcje wspolnie z gminami. U nawet jest jedna tak, która robi zabiegi po kosztach. Są też fundacje kocie, które pomagają w takiej sytuacji.

Kasiu to zaden problem ..bo to moje koty
u nas mamy duzo ,kotów w tej chwili z młodymi jest 11.One mieszkaja w budynkach gospodarczych .. w ogródku posiedziały dwa dni i dziś padało to kotka podprowadzila je do obory...tam dostają jedzenie...
Jak na razie problemu nie ma ...jedne sobie gdzięś pójdą i nie wrócą to urodzą sie nowe to ktoś znów chce kocięta...

Jeszcze kilka dni i sie oswoja
gobasia 15:42, 23 lip 2017

zawitka napisał(a)
Ja też z kotami mam problem kocice dzikie rodzą u mnie na działce obok a kociaki niszczą mi strasznie trawę rozplenicę Moudry sobie upatrzyły i w piątkę rzucaą się na nią i mam po trawie łamią mi kwiaty .Paskudy jedne a wyłapac się nie dają

Trochę pobuszować muszą jak to kocięta..ale jak podrosną to buszować będą po polu....mają też strych na oborze około 250 mkw do własnej dyspozycji...jak by nie bylo kotów to by nas myszy zjadły...W gospodarstwie gdzie jest ziarno słoma jakieś pasze to raj dla myszy...koty muszą być